Neurológiai lelet

Kedves Doktor Úr/Nő! A nyáron volt egy ájulásom, illetve egy enyhébb epilepsziás rohamom. A mai nap folyamán voltam EEG vizsgálaton, ahol az alábbi leletet kaptam. (szerettem volna kizárni az epilepszia fentlétét) A doktor semmit sem mondott az állapotomról, illetve a kiiértékelésről, ezért fordulok Önhöz. "A felvételen a hátsó koponyaterületek elett 9, 5-10 Hz, 30-50 mikrovolt feszültségű, ritmusos de kissé szabálytalan, szemnyitásra gátlódó alpha tevékenység látható. Frontalisna 10 mikrovolt alatti beta aktivitás, visszatérően izomműtermékek és szemmozgási műtermékek. A felvételen ismételten voltak hatsoteruleti, bal oldali, vagy bilateralis de bal túlsúlyú epizodikus theta lassulasok. Laesios jellegű gócjel, meredekhullám aktivitás, tüske-hullám paroxysmus nem volt. Vélemény: alpha tipusú EEG, bal túlsúlyú, hatsoteruleti epizodikus fuctiozavar. Ezek interictalis aktivitaskent nem értékelhetők, de org. laesio kizárása javasolt.

Dr. Kerekes Éva válasza EEG témában

tisztelt érdeklődő!

Az, hogy epielpsziás-e vagy nem, egy kivizsgálási folyamat végeredménye, amiben az EEg egy puzzle-darabka szerepét játsza.

a görbét leletező orvos nem ír le epilepsziára jellemző eltérést- ami nem bizonyítja azt, hogy Ön nem epilepsziás. de minden magára adó neurológus saját maga nézi meg a betege EEG leletét, és úgy véleményez.

Azt kívánom Önnek, találják meg az összhanot a neurologssal, mewrt ha neten ellenőrizgeti a döntésit, csakis Maga húzhatja a rövidebbet. Ha nem bízik a jelenlegiben, keressen olyat, akiben m, egbízik, és tegyen mindent úgy, ahogy javasolja.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2016. február 16., 14:58 ;Megválaszolva: 2016. február 18., 22:47
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
EEG véleményezés
Tisztelt Doktor Úr! Egy EEG vizsgálat kiértékelésénél figyelembe szokták venni a beteg anamnézisét?
EEG eredmény
Kedves Doktornő! Az EEG eredményemmel kapcsolatban,szeretnék kérdezni.A vírus miatt elég zavaros a jelenlegi helyzetem. Készült egy EEG ,amit...
Lelet értelmezés
Érdekelne az EEG eredményem veleménye. Fotóra meredek hullámtoöbblet jelenik meg a hátsó scalak felett,Spec.irratív mechanizmus nem ábrázolódott.
Lelet
Tisztelt Doktornő! Az alábbi EEG leletet kaptam. 10-12 cps alfa háttértev. foly. beta kev. Frontálisan alacsony szapora el. aktivitás. Szemnyitás...
EEG, MRI Kontroll eredmények.
Tisztelt Doktornő! Két éve egy Herpes Simplex vírus következtében agyvelőgyulladást kaptam. Lebénult a bal oldalam illetve a bal perifériás...