eeg eredmény

Tisztelt Doktornő! Erős szédüléssel, hányingerrel kerestem fel háziorvosom.Izomlazító, értágító gyógyszert kaptam, mire jócskán enyhültek a tünetek.Elküldött még reumatológushoz, aki görcsös izomzatot állapított meg a nyakamnál és hátamnál.gyógytornát rendelt. Neurológushoz is kellet mennem, aki az első vizsgálatok alapján (reflex, szem stb) mindent rendívből migrén derült ki. Ezt már és sejtettem, mert serdülő korom óta szokott néha féloldali fejfájásom lenni. Az EEG éltérést mutatott, ami kissé aggaszt: 12-14cps 20-40uV szabályos alfa és14-18cps 10-20uV béta hullámokból álló háttértevékenység. Jobb oldalon elülső temporalis sporadikusan megjelenik egy-egy 0, 5-1 s-ig tartó, HV alatt egyszer 2 s-ig tartó 7-8cps 20-50uV polymorf theta-lassú alfa szakasz. Szemnyitás deszinkronizált.Kell azért aggódnom, hogy ez valami komoly (daganat, vérzés stb) dolog? A vizsgálat Alatt nagyon izgultam is. Köszönettel várom válaszát,.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza EEG témában

Kedves Kérdező!

Az EEG vizsgálat agydaganat diagnosztákára nem alkalmas. Ahhoz képalkotó vizsgálat, koponya CT, MRI, stb. szükséges.

Az EEG leírás során kissé felgyorsult agyi elektromos tevékenységet írnak le, melyet a vizsgálat alatti izgalom okozhatott.

Próbáljon meg relaxálni, a stresszeket kerülni, kevesebbet aggodalmaskodni, és a panaszai, -a fejfájást is beleértve- javulni fognak.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2015. október 09., 08:53; Megválaszolva: 2015. október 10., 07:32
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
EEG véleményezés
Tisztelt Doktor Úr! Egy EEG vizsgálat kiértékelésénél figyelembe szokták venni a beteg anamnézisét?
EEG eredmény
Kedves Doktornő! Az EEG eredményemmel kapcsolatban,szeretnék kérdezni.A vírus miatt elég zavaros a jelenlegi helyzetem. Készült egy EEG ,amit...
Lelet értelmezés
Érdekelne az EEG eredményem veleménye. Fotóra meredek hullámtoöbblet jelenik meg a hátsó scalak felett,Spec.irratív mechanizmus nem ábrázolódott.
Lelet
Tisztelt Doktornő! Az alábbi EEG leletet kaptam. 10-12 cps alfa háttértev. foly. beta kev. Frontálisan alacsony szapora el. aktivitás. Szemnyitás...
EEG, MRI Kontroll eredmények.
Tisztelt Doktornő! Két éve egy Herpes Simplex vírus következtében agyvelőgyulladást kaptam. Lebénult a bal oldalam illetve a bal perifériás...