Eszméletvesztés

Tisztelt Szakértő.37 éves vagyok. Augusztus 28-n volt egy ájulásos rosszullétem ami nem tartott egy percnél tovább. Az ájulás előtt nagyon fájt a gyomrom de szédülésre nem előzte meg a rosszullétet. Miután magamhoz tértem teljesen tiszta volt a tudatom tudtam hol vagyok és a gyomrom abszolút nem fájt és azóta sem fáj.Voltam gyomortükrözésen ami mutatott egy kis gyulladást de a szövet 3 hét múlva lesz kész.Voltam neurológián is ott készítettek egy EEg vizsgálatot aminek az eredményét elég szűkszavúan írta le az orvos, ennyi van a leleten: min. irritativ felvétel diffúz jelleggel. Annyit mondott még hogy kell egy MR vizsgálat de ö szerinte ez nem epilepszia ezért nem is ír fel semmién gyógyszert.Tudom hogy ez önnek sem mond szinte semmit de még is mit takarhat ez a rövid kis mondat mire számítsak hogy esetleg valami rosszindulatú dolog derülhet ki az MR vizsgálaton vagy hogy mégis mi akar ez lenni? Az igazsághoz hozzátartozik hogy elég stresszes vagyok depresszióra és pánikólasra eléggé hajlamos már vagy 10 éve.Nem szedek semmién gyógyszert magam küzdök meg ezekkel a dolgokkal.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza EEG, epilepszia témában

Tisztelt Érdeklődő!

Az irritatív az EEG leleten azt jelenti, hogy az agysejtek által kibocsátott elektromágneses hullámok egy részének az amplitúdóját az EEG-t leletező neurológus kissé magasabbnak ítélte meg az átlagnál. Ez lehet az Ön agyának egyéni sajátossága, és lehet epilepsziás eredetű is. Ennek eldöntése az Ön neurológusának a kompetenciája.

Egy biztos- az EEg a beteg vizsgálatát kiegészítő fontos lelet, amit csakis a beteget vizsgáló neurológus tud megfelelően értelmezni- és csakis az EEG görbe személyes megtekintése után! Ha az EEg görbét az Önt vizsgáló neurológus személyesen tekintette meg, akkor elhiheti neki, hogy ez nem volt epilepsziás roham. Ha viszont más neurológus leletezése alapján mondott véleményt, akkor a véleménye nem lehet mérvadó.

Nem kell előre stresszelni- reméljük, az MR vizsgálat nem mutat ki semmi rosszindulatút, ebben az esetben megnyugodhat, és felejtse el az egészet. Csak akkor kell újra (epilepsziában jártas) neurológushoz fordulnia, ha a az eszméletvesztéses rosszulléte ismétlődne.

Kérdés: 2015. szeptember 15., 09:57; Megválaszolva: 2015. szeptember 18., 18:00
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
EEG véleményezés
Tisztelt Doktor Úr! Egy EEG vizsgálat kiértékelésénél figyelembe szokták venni a beteg anamnézisét?
EEG eredmény
Kedves Doktornő! Az EEG eredményemmel kapcsolatban,szeretnék kérdezni.A vírus miatt elég zavaros a jelenlegi helyzetem. Készült egy EEG ,amit...
Lelet értelmezés
Lelet
Tisztelt Doktornő! Az alábbi EEG leletet kaptam. 10-12 cps alfa háttértev. foly. beta kev. Frontálisan alacsony szapora el. aktivitás. Szemnyitás...
EEG, MRI Kontroll eredmények.
Tisztelt Doktornő! Két éve egy Herpes Simplex vírus következtében agyvelőgyulladást kaptam. Lebénult a bal oldalam illetve a bal perifériás...