Lábtörés utáni dagadás másfél éve

Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Édesanyám 64 éves, másfél éve eltört a bokája. Azóta dagad a bokája.2 hónapja vették ki a csavarokat, a lába teljesen meggyógyult, csak azóta is estére bedagad, reggelre elmúlik.Gumizoknit hord, feketenadálytő krémmel keni.Szeretném megtudni, hogy ez a bokatöréssel van-e kapcsolatban ill. hogy elmúlik-e. Anyukám évek óta szed gyógyszert magasvérnyomásra, cukorbetegségre, de a lába nem dagadt be ezektől. Köszönettel: Kriszta

Dr. Bogdán Aurél válasza lábdagadás témában

Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Bokatörések után gyakran találkozunk ilyen problémával. Ha ez csak a bokatöréstől és a műtéttől van, akkor általában a fémkivétel után meg szokott szűnni egy fél év alatt. Ha egyéb ok is van a háttérben, akkor hosszasan megmaradhat az elváltozás. Mind szív, mind magas vérnyomás betegség, visszér és egyes anyagcsere betegségek is okozhatnak ilyen, melyek lappangtak és a műtét okozta stressz aktiválta őket a szervezetben. Pontos választ egy részletes kivizsgálás adhat.

Kérdés: 2011. június 12., 20:54; Megválaszolva: 2011. június 14., 13:29
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
bokadagadás napok óta
Tisztelt Doktor Úr! Irodai alkalmazott vagyok, napi 8 órában ülő munkát végzek, mindezek mellett három órát utazom a munkahelyemig. Korábban is...
dagadt nagylabujj es labfej
Tisztelt Doktor ur/no! Problemam a jobb labammal van, par honappal ezelott eszrevettem, hogy megdagadt a nagy labujjam s a labujj alatt a talpam ottani...
4 hónapja dagad a lábam
Kedves Doktor Úr! 4 hónapja futás közben vettem észre, hogy nem bírja a terhelést a bal lábam. Megdagadt (főleg alsólábszár, térd, de azóta a...
lábpanasz 2
Jó napot kívánok! Már írtam lábpanasszal kapcsolatban Önöknek! lassan 1 éve tartó j oldali lábszáram 1 cm-el vastagabb lett mint a...
Lábdagadás fájdalom nélkül
Tisztelt Tanácsadók! Édesapám 67 éves. Semmilyen orvosi problémája, betegsége nincs. Vérképe, szíve, vérnyomása rendben, gyógyszereket nem...