• Lábtörés utáni dagadás másfél éve

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Édesanyám 64 éves,másfél éve eltört a bokája.Azóta dagad a bokája.2 hónapja vették ki a csavarokat,a lába teljesen meggyógyult,csak azóta is estére bedagad,reggelre elmúlik.Gumizoknit hord,feketenadálytő krémmel keni.Szeretném megtudni, hogy ez a bokatöréssel van-e kapcsolatban ill. hogy elmúlik-e.Anyukám évek óta szed gyógyszert magasvérnyomásra,cukorbetegségre,de a lába nem dagadt be ezektől. Köszönettel:Kriszta

        WEBBeteg szakértő válasza a lábdagadás témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Bokatörések után gyakran találkozunk ilyen problémával. Ha ez csak a bokatöréstől és a műtéttől van, akkor általában a fémkivétel után meg szokott szűnni egy fél év alatt. Ha egyéb ok is van a háttérben, akkor hosszasan megmaradhat az elváltozás. Mind szív, mind magas vérnyomás betegség, visszér és egyes anyagcsere betegségek is okozhatnak ilyen, melyek lappangtak és a műtét okozta stressz aktiválta őket a szervezetben. Pontos választ egy részletes kivizsgálás adhat.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 12., 20:54; Megválaszolva: 2011. június 14., 13:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: