térdműtét

Évek óta tartó, mostanság fokozódó térdfájdalmam miatt lateralis release műtétet javasolt az orvos. Még nem döntöttem, s "ijedtemben" nem is kérdeztem meg, hogy a műtét után mennyi idő múlva állhatok talpra (esetleg be lesz-e gipszelve, valamilyen módon stabilizálva a lábam) , ill. a lábadozás időszaka kb. milyen hosszan várható, mennyi idő múlva állhatok munkába (irodai, ülőmunkát végzek) . Mielőbbi válaszukat tisztelettel előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza térdműtét témában

Pontos válaszhoz ismerni kellene a korábbi dokumentációkat és persze meg is kellene vizsgálnom Önt. A leírása alapján instabilitás miatt végeznék a beavatkozást. Ha csak a release történik meg, akkor 4 hét rögzítés gipszben, vagy térdrögzítőben és utána fokozatos terheléssel lehet a végtagot használni. Ha egyéb beavatkozásra is szükség van, akkor természetesen a pihentetés időtartama növekszik. Pontos válaszért operáló orvosát kérdezze.

Kérdés: 2014. január 13., 00:09; Megválaszolva: 2014. január 17., 10:53
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
térd fájdalom
üdvözlöm,. mütöték a térdemet patelloformális rendellenesség miat, 2015, 10.02 retinaculum bemetszést végeztek, kb 3 hónapja újra fáj a térdem...
Ismét megköszönném válaszát!
Korábban már kérdeztem Öntől, most ismét megtenném. A térdemből távolították el a fél hold alakú porcot.Köszönöm a tanácsát, egy...
Asc műtét után
Tisztelt dr. Bogdán Arél Úr! Két hete a bal térdemen, ASC-t műtétet végeztek, melynek során a medialis meniscus hátsó szarvának lebenyes...
Térdműtét után még mindig dagad
Tisztelt Doktor úr! 2 hete volt artroscopos térdműtétem. A 10 évvel ezelőtti mozaik plasztika (előtte medialis meniscus hátsó szarv szakadásom...
Térdműtét utáni fájdalom
Azzal a kérdéssel fordulok Őnhöz, hogy tavaly júniusban volt egy térd antroszkopos műtétem cyclops -ot távolítottak el! Jártam fizikoterapiara most...