Szükségem van egy ízületi tükrözésre?

Tisztelt Szakorvosok! Április 25-én műtötték a térdem, mivel állandóan dagadt és kemény volt, Járni már alig bírtam, mivel nem hajlott rendesen. A Szakrendelőben január első napjaiban röntgenfelvétel után megállapították, hogy törés nincs és az ortopéd orvoshoz irányítottak. Ő megvizsgált és megállapította, hogy "meniscus" rendellenessége régi szakadás v. sérülés miatt. 1 napos arthroscopos beavatkozást javasolt, mely március 19-re volt előjegyezve. Sajnos ez a közrejött influenzám miatt elmaradt. Ezt követően áprilisban is jártam dolgozni, de térdre estem egy vezetékben és a Honvéd Kórházba kerültem, ahol lat.relaese műtétet végeztek a térdemen. A műtét óta semmit nem javult a térdem, ugyanúgy fáj, dagad és kemény. Hiába lett tornáztatva, az semmit nem javított rajta. Visszamentem a Szakrendelőbe, ahol az ortopéd orvos elküldött UH vizsgálatra, ahol a diagnózis: a lat. meniscus szerkezetében laesióra utaló UH jelek láthatóak, valamint a recessus suprapatellarisban kóros folyadékgyülem látható. Vagyis még mindig nincs rendben a térdem. Nem tudom, hogy most mit csináljak? Igy dolgozni sem tudok, mivel nem tudok lépcsőzni és terhelésre, amikor megyek pár óra múlva hatalmasra dagad a térdem, annak ellenére, hogy az ortopéd orvos javaslatára borogatom. Az az érzésem, hogy a Szakrendelőben lévő orvos is és a Kórházban lévő orvos is prestige kérdést csinál a dologból, hogy miért a másik foglalkozott velem. Sajnos én csak egy kiszolgáltatott beteg vagyok, akinek továbbra sem gyógyult a térde és közben 2.5 hónap eltelte után sem tudok még dolgozni. Kérem adjanak tanácsot, hogy mit tegyek? Önök szerint hogy lehet ilyen térddel dolgozni és én meg tudom-e magam gyógyítani ezt a problémát? Sajnos a Gyógytornász szerint egy sürgős, újabb beavatkozás kéne, de Ő nem bírálhatja felül az ortopéd orvost. Szíves és sürgős válaszukat várom, mert már nem bírom a fájdalmat és kínlódást! Tisztelettel: Marlok Bernátné Marika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza térdműtét témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni, de elmondása alapján úgy néz ki, hogy a gyógytornásznak van igaza. Szerintem is egy ízületi tükrözésre lenne szüksége, mellyel nem csak pontos diagnózishoz jutnak, de a sérüléseket el is tudják látni. Azt javaslom kérjen beutalót háziorvosától a budapesti Ortopédiai klinikára, ahol biztosan segíteni fognak Önnek!

Kérdés: 2012. július 10., 09:21; Megválaszolva: 2012. július 15., 00:07
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Állhat a panaszok hátterében...
Nyaki gerinc lelettel kapcsolatos...
Lelet értelmezés
Isiász kezelése
Derékfájdalom