Derékfájás, erős szúró fájást érzek medencetájékon

Tisztelt Doktornő, Doktor Úr! Derekam már másfél hónapja nagyon fáj. Erős szúró fájást érzek medencetájékon és a csigolyáknál. Bal lábamat nehezen emelem pl cipőfelvételnél... s csak fájdalmakkal tudok cipőt húzni. A derekam a fizikai munkáktól már kb 10-12 éve többször megroppant, de max 2 hét múlva rendbe is jöttem. Ez most sajnos nem így van. Félek, hogy sérv. Kivizsgálásra mostanában nincs időm. Pedagógus vagyok, év vége van, s mellette tanulok és záróvizsgázok; emellett július elején nősülök, s a házat kellene felújítanom. Próbálkoztam kenőcsökkel, de egyik sem hat. Másfél hónapja is nagy köveket emelgettem, akkortól fáj a derekam. Mi lehet a baj, s kihez tudnék fordulni? Eléggé aggasztó a helyzet mifelénk... legközelebb a sátoraljaújhelyi kórház van... egyre kevesebb orvossal. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Farkas Lehel válasza Derékfájás témában

Kedves Kérdező!

Sajnálatos módon a leírtak alapján könnyen lehet, hogy gerincsérv problémával küzd. Mindenképpen el kellene jutnia CT vagy MR vizsgálatra, ahol tiszta képet kapunk arról, hogy hol van a sérv. Az ágyéki csigolyák valószínű, hogy többszőri terhelés után nem bírták és a csigolyák közti porckorong kitüremkedett a nyomás miatt. Ez a kitüremkedés nyomhatja az ágyéki idegeket és ez erőteljes fájdalmat okoz. Ezen felül még ischiasa is van, ami az ülőideg sérülését jelenti, ezért is fáj a lába. Az orvosi kezelésen felül, amit mindenképpen javasolhatok az a gyógymasszázs kezelés, ahol kioldható az izomzat által okozott nyomás, ezáltal csökkenhet a fájdalma, sőt meg is szűnhetnek azok. Lényeges, hogy a lábait átmasszírozzák, főleg a farizmokat illetve a derekát és az egész háti szakaszt fel nyakszirtig. A lábakat a masszázs kezelés alatt és után célszerű kimozgatni. Heti 1 alkalom hatásos lehet, fontos a rendszeresség. Muszáj lesz gyógytornára is járnia, amit mindennap az otthonában is egy-két gyakorlatot végezni szükséges. Jót tehet még az úszás is.

A jövőt illetően, hogy elkerülje a további állapot romlást fontos, hogy ne emeljen nehéz tárgyakat, túlzott megerőltető munkát se végezzen.

Üdvözlettel

Farkas Lehel

okleveles gyógymasszőr

Kérdés: 2012. május 28., 22:33; Megválaszolva: 2012. május 29., 21:38
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?