Megszúrt egy vércukor mérő tű.

Tisztelt doktor Úr! Gyermekem egy vércukor mérőt talált, ami megszúrta az ujjamat. (Úgy nézett ki, mint egy Kinder alkatrész. Mivel nem játszhat ilyennel, mert még véletlenül lenyeli, elvettem tőle.) Azt nem tudom, hogy őt megszúrta-e, mert még nem tud beszélni. Nem sírt, nem üvöltött. Van-e értelme bevizsgáltatni a tűt? Egyáltalán lehetséges-e mintát venni róla? Vagy inkább vérvételre menjünk a gyermekemmel? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Pétervári László válasza témában

A megszúrt területen bőrön elváltozás ,gyulladás jele nem látható akkor aggodalomra nem látok okot.

Felmerül persze az is kihasználta ezt a vércukor mérőt,lehetet-e valamilyen fertőző betegsége.Amennyiben ez utóbbi is kizárható akkor nem látok teendőre okot.

A szúrás helyét gondolom az észlelés után lfertőtlenítették.

Biztonsági ok miatt gyermek orvosnak mutassa meg.

Kérdés: 2022. május 09., 18:58; Megválaszolva: 2022. május 23., 22:35
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Veszettség kockázata
COVID-on átesett, majd 3x oltott beteg...
Entrococcus facelis fetőzés?
Emlékeztető oltás
Negyedik covid oltás biztonságos-e