EEG Lelet- értelmezése: aggódjak vagy sem?

Kedves Doktornő!

31 éves agyonhajszolt (heti hat munkahelyen dolgozó alvállakozó) vagyok, 2 gyermek édesanyja. Egy pár szót az előzményekről, kiskorom óta fejfájós vagyok, amely mostanra frontérzékenységgé csillapodott...általában ezeken a fejfájásokon 1 max. 2 Advil ultra segít, nagyon ritka az az eset, ,amikor migrén jelleget ölt és szédülést okoz, de hányingert, hányást még sohasem.

4 hete valami változott.. jobb lábam zsibbadni kezdett, hirtelen fellépő rossz közérzetem lett (mint akinek szó szerint ülnek a mellkasán) és gombócot éreztem torkomban, látás zavaraim voltak...neurólógushoz siettem, aki az elsődleges vizsgálatok alapján negatív státuszt állapított meg, illetve felírt egy enyhe nyugtatót (frontin 0, 25) tablettát, amit azóta rendszeresen szedek. Próbált pihenésre bírni, de sajnos ezt nem tudtam teljesíteni.

Rá harmadik napra iszonyatos szédülés lett úrrá rajtam, közel másfél óráig tartott nagyon megijedtem, mert eddig ilyet nem tapasztaltam...Újra a neurológiára kerültem.

EEG vizsgálatot illetve vérképet kért a doktornő. A vérképemet rendben találták, viszont az EEG eredményem aggodalomra adott okott. MR vizsgálatra küldtek, amitől egyből bepánikoltam. Eddig is stresszel teli életet éltem, két kisgyermekem van, nem tudom mi vár rám. Az EEG értelmezésében kérném a segítségét.

Amely a következő:

36 uV feszültségű, 9 Hz frekvenciájú, reguláris ébrenléti spontán tevékenység a hátsó területek felett. Az elülső területek fele fiziologias amplitudo redukció. Szemnyitás deszinkronizál. Szemzárást követően és Hv alatt baloldalon frontálisan 100uV feszültségű meredek hullámok, ill csoportok jelentkeznek egy ízben jobboldalon frontálisan.

Vélemény: Jól organizált háttértevékenység főleg terhelésre jelentkező bal frontális interiktális irritatív jelek? (a kérdőjeleket a lelet így tartalmazza)

Azóta a fejem nem fáj, de, mintha valami belülről feszítené, illetve a jobb lábam zsibbadni szokott, látásom néha nem az igazi és egyfolytában idegeskedem, mert nem tudom, h. az 1 hónap múlvára kapott Mr vizsgálat vajon mit fog kimutatni.

Minden segítséget köszönök Doktornő,

"Egy kétségbeesett anyuka"

 

WEBBeteg szakértő válasza EEG témában

Kedves Kérdező! Az EEG lelet bár nem láttam, a leírás alapján nem gondolnám kórosnak az elváltozást. HV (hiperventillatio: sóhajtozás) alatt lassú hullámok illetve meredekebb komponensek előfordulhatnak. Tüneti alapján leginkább szorongásos zavar illetve a szédülés mögött kimerültség, kevés folyadékfogyasztás állhat. Mivel semmilyen eltérés nincs a vizsgálatával a neurológiai statusaban, ami központi idegrendszeri eltérésre utalna, nem gondolnám, hogy az EEG alapján MR vizsgálatot kellett volna rögtön kérni. Nagy valószínűséggel semmi nem lesz rajta, hiszen a tünetei sem felenek meg szerncsére semmilyen komolyabb betegségnek. Próbáljon pihenni, sok folyadékot fogyasztani.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát.
A válasz 5 évnél régebben keletkezett, így egyes tanácsok napjainkra túlhaladottá válhattak.
WEBBeteg szakértő
Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Megválaszolva: 2010. május 06.

Kérdések és válaszok: Fejfájás, migrén

EEG vizsgálati eredmény
A segítségét szeretném kérni a leletem értelmezésében. Sajnos időbe telik amíg eljutok vele az illetékes orvoshoz. Nagyon szeretném tudni van-e változás a két...
EEG véleményezés
Tisztelt Doktor Úr! Egy EEG vizsgálat kiértékelésénél figyelembe szokták venni a beteg anamnézisét?
EEG eredmény
Kedves Doktornő! Az EEG eredményemmel kapcsolatban,szeretnék kérdezni. A vírus miatt elég zavaros a jelenlegi helyzetem. Készült egy EEG, amit kiértékelt egy...
Lelet
Tisztelt Doktornő! Az alábbi EEG leletet kaptam. 10-12 cps alfa háttértev. foly. beta kev. Frontálisan alacsony szapora el. aktivitás. Szemnyitás...
EEG, MRI Kontroll eredmények.
Tisztelt Doktornő! Két éve egy Herpes Simplex vírus következtében agyvelőgyulladást kaptam. Lebénult a bal oldalam illetve a bal perifériás látásom is részben...
EEG eredmény
Kedves Dr.nő! Azzal a problémával fordulok Önökhöz, hogy van egy 1éves kislányom, akinél észleltem 5hónapos korban, hogy a bal oldalra bólintja a fejét. Nem...