• Folyamatosan,különböző helyeken kiújuló faggyúciszták

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 28 éves nő vagyok,soha nem volt zsíros a bőröm,hajam!Most valami miatt ez megváltozott,zsírossá vált a hajam és arcbőröm is!A fülem tövében különböző helyeken fájdalmas kinövések jelentek meg,már ebben az időben orvoshoz fordultam!(2010.07)Bőrgyógyászhoz-aki góckeresésre küldött,mindenem neg.lett!Volt amelyik pukli annyira megtelt,hogy szétrepedt a bőröm,nem kaptam sem gyógyszert,sem krémet,így nem is volt mitől elmúlnia,szétrepedt!Most ismét kijött egy,amit sebészeten felvágtak,de már a fülem előtt,az arcomon is kialakulóban van egy másik!A kiváltó okot keresem,a helyi kezelésekbe nem tudok belenyugodni!Soha nem volt ilyen jellegű problémám!Valami biztos kiváltotta a faggyútermelésem megnövekedését!Azt vettem észre,mióta klímás helyen dolgozom-fokozottan zsírosabbá vált a bőröm!Ön szerint védekezhet ilyen formában a bőröm a klíma ártalmai ellen?(kiszárit)Az arcomra is azt mondták,ki kell vágni!Már a fülem mögött is fel van vágva,most meg az arcomat kell-szóval nem hiszem,hogy ez a megoldás,hogy "szétszabdalnak",mert kijön máshol!Ezért keresem a lehetséges kiváltó okokat!4 hónap leforgása alatt ez a harmadik! Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Gál Mónika válasza a faggyúmirigy témában

        Kedves Kérdező! Az úgynevezett kamasz kor után fellépő acne betegség tüneteit részletezte nekünk. Erre jellemző a fokozott faggyútermelés, ami a haj fokozott zsírosodásában, pattanásszerű kiütésekben nyilvánulhat meg. A leírt csomók kis tályogoknak felelnek meg, amelyeket azét szoktak kis véágással megnyitni, hogy ne alakuljon ki a "szétrepedés", emlynek a következménye egy súlyosabb gyulladás és nagyon kifejezett hegesedés lehet. Valóban szükséges ilyenkor a góckutatás, nőgyógyászati endocrinológiai vizsgálat. Kezelésében pedig antibiotikum szedése, annak hatástalansága esetén pedig szájon át szedett isotretinoin a megoldás.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. október 19., 10:52; Megválaszolva: 2010. október 21., 10:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés