Protopic (vitiligo) és rovatinex

Tisztelt Cím! Bőrgyógyászom Protopic 01% kenőcsöt írt fel vitiligo betegségre. A kérdésem az lenne, hogy a kenőcs használható-e együtt rowatinex kapszulával? A rovatinexet kúra szerűen szedem, havonta 10 napot a vesekőképződés megelőzésére. Urológosom tanácsára (a kőmentesség miatt) csak a nyári hónapokban használom. Várom megtisztelő válaszát, üdvözlettel: Laci

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gál Mónika válasza vitiligo témában

Kedves Laci!

A Protopic 0.1% kenőcs nem szívódik fel elméletileg, ezért Rowatinex bátran szedhető mellette. Természetesen igen nagy felületen tartósan használva előfordulhat felszívódás. Mivel nem vitiligora lett elsősorban kitalálva, hanem veleszületett ekcémára van törzskönyvezve, a legjobb lenne egyeztetni a bőrgyógyászával, aki felírta Önnek.

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2010. július 27., 22:49; Megválaszolva: 2010. július 29., 14:44
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Fehér foltok a péniszen
Vitiligo
Tisztelt Doktor/Doktornő! Kb. 2 éve vitiligo nevű bőrbetegséget diagnosztizáltak nálam. A kézfejemen, és nemiszerv környéken alakult ki...
fehér kiterjedt foltok a lábfejen
Kislányom lábfején két éve fehér folt kezdett el terjedni. A folt közepe nagyon fehér és érzékeny, körülötte apró fehér pontok vannak. Járunk...
Börön jelentkezö foltok.
Tisztelt Doktornö, 14 eves kislany terde alatt es labszaran a kepen lethato elvaltozasok jöttek. Elöször alig lathatoan csak a feher bör alattik foltok...
Vitiligo öröklődés
Üdvözlöm! 29 éves nő vagyok, 15 éves korom óta pedig vitiligo-s. Férjemmel gyermekvállalás előtt állunk és érdeklődnék, hogy a vitiligo...