• Visszatérő fejbőr problémák

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! 13 éves fiam visszatérő fejbőr problémái miatt fordulok Önhöz. Kb. szeptember óta küzdünk kisfiam fejbőr korpája, gombás fertőzése miatt. Kezdetben mechanikus megoldást választottunk, olajozás, vakarás. Októberben elkezdett szedni Terbisil tablettát és használni Nisoral sampont. Mivel 1 hónap után sem láttunk jelentős javulást, bőrkaparékot küldtünk mikrobiológiai vizsgálatra,a vizsgálat során gomba már nem tenyészett ki. A gombás fertőzés megszűnt. Nisoral sampont továbbra is használ, de a probléma továbbra is fennáll, és mintha újra romlana. Korpás a fejbőre, újra vastagabb rétegekben. A kérdésem az lenne, hogy milyen készítmény használatát javasolná? Bőrtápláló vitaminnal próbálkozzunk? Vagy valami más áll a háttérben? Mielőbbi válaszát várom, köszönettel:

        Dr. Bodnár Edina válasza a fejbőr témában

        Ha Terbisil szedtek, akkor az 3 hónap alatt ürül ki a szervezetből, ezért érthető, hogy negatív lett a gombavizsgálat. Meg kellene ismételni a gombavizsgálatot a gyógyszer abbahagyásától számított 3 hónap múlva (előtte 1 hónappal a Nizoral sampont is fel kellene függeszteni). Egyébként nem csak gombás fertőzés okozhat ilyen problémát, hanem seborrhoeás dermatitis és pikkelysömör is. Látnom kellene a gyereket a terápia elbírálásához.


        Kérdés: 2020. január 28., 14:20; Megválaszolva: 2020. január 29., 11:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        2 napja jelent meg mi lehet ez kérem minnel hamarabb segitsen Képet megkapta?

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.