Elvékonyodott a bőröm a makkom alatt

Tisztelt Doktornő/ Doktor úr! Korábban a makkomon felületi hámsérülések voltak (szeretkezés után keletkeztek) , ekkor felkerestem egy bőrgyógyászt és kaptam rá kenőcsöt. Az orvosi vélemény szerint a helyzet kialakulásában a fáradtságnak és a legyengült szervezetnek volt nagyobb szerepe, éppen egy antibiotikumos kúra után voltam. A makkomról a kis sebek el is tűntek a kebőcsnek köszönhetően. Nemrég újra megjelentek a makkomon a kisebb sérülések, elővettem a régi kenőcsöt, használtam két hétig. Látszólag meg is szűnt a probléma, most viszont lett egy újabb gond. A makkom alatt a bőr annyira elvékonyodott, hogy minden külső hatás nélkül kis vérző seb keletkezett. A gyógyszernek utánanéztem az interneten és azt láttam, hogy szteroidos kenőcs, ami bőr vékonyodást okozhat. Azonnal abbahagytam a kenőcs használatát. Kérdésem: az elvékonyodott bőr vissza fog vastagodni? Mit kell tennem, mit érdemes használni? A kenőcsről a neten a következő információt találtam: Név: Dermacombin Cream - Active Ingredient (s): Nystatin 100, 000 units, Neomycin Base (as Sulfate) 2.5mg, Gramicidin 0.25mg, Triamcinolone Acetonide 1mg, per gram Package sizes available: 5g & 15 g tubes Category: Dermatological http: //www.taro.com/Israel/Rx/DermacombinCream/Product.html

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Gyöngyi válasza pénisz témában

Tisztelt Kérdező!

Fizikális vizsgálat nélkül nehéz tanácsot adni. Ilyen rövid idő alatt nem gyakori, hogy a bőr elvékonyodását okozza, de lehetséges, ezért jó hogy abbahagyta a kezelést. Egyéni adottságtól és a tünetek mértékétől függ, hogy mennyire fog visszavastagodni. Gyógyszertárban kapható egyszerre gombaellenes hatású és zsírosító Ung.Boraxatum vagy Ung.ad vulnera sebgyógyító kenőcs használatát javasolnám és bőrgyógyászati szakvizsgálatot, amennyiben tünetei nem javulnak.

Kérdés: 2012. szeptember 16., 19:44; Megválaszolva: 2012. szeptember 17., 22:56
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Övsömör meddig fertőző?
Furcsa alakzat a bőrön
Örökletes hajhullás
Körömgomba