Hasznos mobilalkalmazások a WEBBeteg ajánlásával

A mindennapjaink során egyre nagyobb teret kapnak az életünkben a különböző okostelefonok, táblagépek és velük együtt a letölthető alkalmazások is, melyek szórakoztatnak, tájékoztatnak minket és hasznos funkciókkal segítik a napi feladatok koordinálását.

A WEBBeteg.hu összegyűjtött Önnek néhány hasznos, az egészséges életmód kialakításában segítséget nyújtó alkalmazást:

Elsősegély applikáció
Elsősegély

Életmentés első kézből, akár az Ön kezéből! Helyzetek, újraélesztés, keresők egy helyen. Kattintson és tájékozódjon! Az alkalmazás egyszerre jelent könnyen felhasználható elsősegélynyújtási tananyagot, továbbá vészhelyzet esetén is egyszerűen, gyorsan elérhető információt a mentők kiérkezéséig.

Helyzetek: útmutató arra az esetre, ha tudja vagy sejti, mi okozza a vészhelyzetet.
Diagnosztika: ha nem tudja, mi okozta a rosszullétet.
Újraélesztés: újraélesztés lépésről-lépésre.
Keresők: a tartózkodási helyéhez legközelebbi defibrillátor és kórház.
Segélyhívó: hívja gyorsan a mentőket!
Teszt: ellenőrizze ismereteit!

Anya leszek applikáció
Anya leszek!

A várandósság egy nő életének talán egyik legfontosabb időszaka. A felhőtlen öröm mellé sok bizonytalanság és számos kérdés is társul, ezekre ad választ az „Anya leszek!” mobilalkalmazás, amely:

  • Hasznos információkat nyújt a babáról, a kismama testében végbemenő változásokról és a szükséges orvosi vizsgálatokról, hétről hétre;
  • Emlékeztet a legfontosabb eseményekre és követi bevásárlólistánkat;
  • Tárolja saját jegyzeteinket, fotóinkat;
  • Követi testsúlyunk, derékbőségünk, bokakörméretünk, csípőbőségünk, vércukorszintünk, vérnyomásunk és pulzusunk változását, melyről grafikont is mutat;
  • Megmondja, hogy mikor érkezik a pocaklakó, segít a névválasztásban;
  • Válaszol kérdéseinkre dedikált orvos-szakértő segítségével;
Baba napló applikáció
Babanapló

Sok szülő a mindennél jobban várt apróság megérkezése után tanácstalannak érezheti magát a rá nehezedő felelősség és az ismeretlen helyzetek átláthatatlan útvesztői miatt. A rokonok, ismerősök sok esetben eltérő jó tanácsai pedig csak fokozzák a stresszt és a bizonytalanságot az újdonsült szülőkben.

Az Babanapló ingyenes applikáció segítségével digitálisan naplózhatóvá válik a kisbaba fejlődése, minden hétköznapi esemény (pelenkacsere, etetési időpontok, alvási ciklus), valamint a mérföldkőnek számító események is, úgy, mint a fontosabb mozgásfejlődési állomások, vagy a kötelező védőoltások beadásának időpontja.

Az applikáció célja, hogy szakmailag hiteles forrásként szolgáljon a laikus felhasználók számára. A mobilalkalmazás tartalmait szakorvosok írták és lektorálták, ám a cikkek, információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi ellátást és tanácsadást!

Töltsd le a Babanapló mobilalkalmazást!

DKP applikáció
DKP applikáció

Életmentés első kézből, akár az Ön kezéből! Helyzetek, újraélesztés, keresők egy helyen. Kattintson és tájékozódjon! Az alkalmazás egyszerre jelent könnyen felhasználható elsősegélynyújtási tananyagot, továbbá vészhelyzet esetén is egyszerűen, gyorsan elérhető információt a mentők kiérkezéséig.

A Diabétesz Kontroll Program applikáció - a vércukorszint rögzítésén kívül - gyógyszer-, recept- és szűrővizsgálat-emlékeztető funkcióval is segíti használóját, illetve havonta frissülő cikkekkel, személyre szabható témákkal, hasznos tanácsokkal látja el a cukorbetegségben szenvedőket.

A regisztrált felhasználók továbbá azonnali, 5% és 15% kedvezményre jogosító kuponokhoz jutnak, amelyek beválthatók a cukorbetegek számára nélkülözhetetlen termékeket kínáló webshopban.

Tegye kényelmesebbé életét a Diabétesz Kontroll Program mobilalkalmazással.

Töltse le a DKP mobilalkalmazást!

Hölgynaptár applikáció
Hölgynaptár

Előfordult már, hogy elfelejtette bevenni a fogamzásgátló tablettáját?

Nem emlékszik pontosan, hogy mikor járt utoljára nőgyógyászati szűrésen?

A nőgyógyászati vizsgálaton nem tudott hirtelen válaszolni az orvos kérdésére, hogy mikor kezdődött az utolsó ciklusa?

Szerette volna, ha nőgyógyásza pontosan látja tüneteit, de nem tudta, hogyan szedje össze őket?

Nem ismeri a pontos nőgyógyászati kifejezéseket, amivel leírhatja tüneteit?

Szeretné súlyának alakulását pontosan nyomon követni? A füzet formájú menstruációs naptárát mindig elveszíti?

Ha a kérdések közül akár 1-re is igennel válaszolna, akkor a ’Hölgynaptár’ alkalmazást Önnek találták ki!

Kell a dohány? applikáció
Kell a dohány?

Mindenki tudja, a kisiskolások is harsogják: „A dohányzás káros az egészségre!"

Joggal tehetjük fel a kérdést, vajon miért van mégis annyi dohányos közöttünk? Vajon ezek az emberek nem tudják, milyen veszélynek teszik ki nap mint nap szervezetüket? De, igen, bizonyára nagyon is tisztában vannak vele. Akkor mégis miért?

A Kell a dohány? mobilalkalmazás segítséget nyújt a dohányzásról való leszokáshoz. Amellett, hogy folyamatosan végig követheted, mennyi pénzt takarítasz meg a cigaretta mellőzésével, azt is megtudhatod, hogy az egyes érzékszervek működése milyen ütemben javul.

Súlypont applikáció
Súlypont

A fogyókúrát elkezdeni a legnehezebb, de betartani az igazán nagy feladat. Ebben nyújt támogatást Önnek a Súlypont mobilalkalmazás, melynek segítségével a mobilján vezetheti folyamatosan az elért eredményeket.

A magyar nyelvű, jelszóval védhető Súlypont alkalmazás lehetőséget ad, hogy napi szinten rögzítsük a testsúlyunkat, nyomon kövessük valós súlyunkat, és hogy melyik BMI kategóriába tartozunk. A figyelemfelkeltő design és a szemléletes grafikonok mellett a felhasználói élményt az is növeli, hogy a felület testre szabható, több színséma közül választható ki a leginkább hozzánk illő.