• WEBBeteg médiatár (Csecsemőgondozás, gyermeknevelés)

    Csecsemőkori vashiány

    Csecsemőkori vashiány

    A kérdésre nem mindig egyszerű a válasz. Az étvágytalanság okaként sok kérdést körbe kell járnia a gyermekorvosnak. A diagnózis igen ritka esetben csecsemőkori vashiány.
    Mi is az a gyermekkori ágybavizelés?

    Mi is az a gyermekkori ágybavizelés?

    Az éjszakai ágybavizelés (enurézis nokturna) egy viszonylag gyakori, főként a gyermekkorra jellemző kórkép. Az éjszakai, alvás alatti órákban fellépő időszakos akaratlan vizeletürítésről van szó, melynek hátterében több kiváltó ok is lehet.

    Vigyázzunk a gyermekekre a hőségben!

    Vigyázzunk a gyermekekre a hőségben!

    A nagy hőség extrém megterhelést jelent az emberi szervezet számára. A hőség különösen az idős emberekre és a gyerekekre, de bármely egészséges emberre nézve is igen veszélyes lehet.

    A csecsemőkori kólika

    A csecsemőkori kólika

    A bélgázok képződése teljesen természetes folyamat. A problémát az okozza, ha túl sok termelődik, vagy a kisbaba túl sok levegőt nyel, vagy a bélgázok nem tudnak szabadon távozni. Ha a puffadás hevesen és rendszeresen lép fel, három hónapos kólikáról beszélünk.

    Csecsemőszűrés

    Csecsemőszűrés

    Az újszülöttek, csecsemők esetében az egyetlen vizsgálat, ami szóba jöhet, az az ultrahang, mivel ez nem jelent sugárterhelést a gyermek számára. Érdemes a hasi, az agyi és a csípő ultrahang vizsgálatokat egyszerre elvégezni az első 3 hónap folyamán, hiszen az időben felismert rendellenességek általában kezelhetőek.

    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!
   • Hirdetések