Paradicsomos káposzta

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Májproblémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1 kg fejes káposzta
  • 4 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 púpozott evőkanál rizsliszt
  • 3 csapott evőkanál cukor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • őrölt kömény
  • zellerzöld

Elkészítés:

A megmosott és csíkokra vágott fejes káposztát kevés sós vízben feltesszük főni. Mikor a káposzta már majdnem megpuhult, az olajból és rizslisztből világos rántást készítünk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és kissé megfonnyasztjuk. Belekeverjük a paradicsompürét és hideg vízzel felöntve simára keverjük. Amikor a káposzta megfőtt, ezzel a rántással besűrítjük, megcukrozzuk, zellerzölddel és őrölt köménnyel ízesítjük és még egyszer összeforraljuk.

Hasonló receptek

Sült nyúlhús

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Indiai rizskorona

Egytálétel, Közepes

Laktózmentes, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Spárgafőzelék

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: