Paradicsomos káposzta
Hozzávalók:
- 1 kg fejes káposzta
- 4 evőkanál sűrített paradicsom
- 2 púpozott evőkanál rizsliszt
- 3 csapott evőkanál cukor
- 1 fej vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- őrölt kömény
- zellerzöld
- só
Elkészítés:
A megmosott és csíkokra vágott fejes káposztát kevés sós vízben feltesszük főni. Mikor a káposzta már majdnem megpuhult, az olajból és rizslisztből világos rántást készítünk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és kissé megfonnyasztjuk. Belekeverjük a paradicsompürét és hideg vízzel felöntve simára keverjük. Amikor a káposzta megfőtt, ezzel a rántással besűrítjük, megcukrozzuk, zellerzölddel és őrölt köménnyel ízesítjük és még egyszer összeforraljuk.
Hasonló receptek
Csirkemáj tejben párolva
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Gomba tésztával
Egytálétel, Könnyű
Allergia, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gratinírozott kínai kel lazaccal
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes