Narancslikőr

Ételtípus: Ital Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 nagy narancs
  • szegfűszeg
  • 1 liter 40 fokos pálinka
  • 40 dkg cukor

Elkészítés:

A narancsot megmossuk, kefével kissé megsúroljuk, majd szegfűszeggel körben megtűzdeljük. A pálinkát befőttesüvegbe öntjük, fölé akasztjuk a narancsot úgy, hogy ne érjen bele a pálinkába. Lefedjük és világos, meleg helyen 2 hónapig állni hagyjuk. Belekeverjük a cukrot és ismét 2 hónapig hagyjuk pihenni. Közben a narancs átveszi a pálinka aromáját és viszont, a pálinkába is bekerül a fűszeres narancsaroma. 4 hónap múlva fogyasztható.

Hasonló receptek

Tea indiai módra

Ital, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Narancsos forró csoki

Ital, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Mimóza

Ital, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: