Narancslikőr
Hozzávalók:
- 1 nagy narancs
- szegfűszeg
- 1 liter 40 fokos pálinka
- 40 dkg cukor
Elkészítés:
A narancsot megmossuk, kefével kissé megsúroljuk, majd szegfűszeggel körben megtűzdeljük. A pálinkát befőttesüvegbe öntjük, fölé akasztjuk a narancsot úgy, hogy ne érjen bele a pálinkába. Lefedjük és világos, meleg helyen 2 hónapig állni hagyjuk. Belekeverjük a cukrot és ismét 2 hónapig hagyjuk pihenni. Közben a narancs átveszi a pálinka aromáját és viszont, a pálinkába is bekerül a fűszeres narancsaroma. 4 hónap múlva fogyasztható.
Hasonló receptek
Karamellás tej
Ital, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes
Feketeribizli-likőr (Liqueur de cassis)
Ital, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Mézes-rumos kávé
Ital, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes