Narancslikőr

Ételtípus: Ital Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 nagy narancs
  • szegfűszeg
  • 1 liter 40 fokos pálinka
  • 40 dkg cukor

Elkészítés:

A narancsot megmossuk, kefével kissé megsúroljuk, majd szegfűszeggel körben megtűzdeljük. A pálinkát befőttesüvegbe öntjük, fölé akasztjuk a narancsot úgy, hogy ne érjen bele a pálinkába. Lefedjük és világos, meleg helyen 2 hónapig állni hagyjuk. Belekeverjük a cukrot és ismét 2 hónapig hagyjuk pihenni. Közben a narancs átveszi a pálinka aromáját és viszont, a pálinkába is bekerül a fűszeres narancsaroma. 4 hónap múlva fogyasztható.

Hasonló receptek

Karamellás tej

Ital, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes

Feketeribizli-likőr (Liqueur de cassis)

Ital, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Mézes-rumos kávé

Ital, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: