Marcipán (tej és tojás nélkül)
Hozzávalók:
- 25 dkg hámozott mandula
- 25 dkg porcukor
- 2 evőkanál citromlé
- 1-2 evőkanál narancslikőr
Elkészítés:
A mandulát nagyon finomra ledaráljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és lehetőleg konyhai robotgépben jól összegyúrjuk. Folpackba csomagolva 12 órát a hűtőben pihentetjük. Utána tetszés szerint felhasználható.
Hasonló receptek
Cseresznyés jégdesszert
Desszert, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Töltött körte
Desszert, Könnyű
Vesebetegség, Gyomorbetegségek, Keringési problémák, Epebetegség, Csontritkulás, Tojásmentes, Gluténmentes
Sós túrófelfújt
Desszert, Közepes
Fogyókúra, Mogyorómentes, Cukormentes