Rebarbara koktél
Hozzávalók:
- 2 kg rebarbara
- 20 dkg cukor
- 2,5 dl piros ribizliszörp
- 2 dl víz
- 5 cl málnalikőr
- jégkockák
- citromszeletek
Elkészítés:
A megtisztított rebarbarát nagyobb darabokra vágjuk, majd a cukorral, a vízzel és a szörppel feltesszük főni. Lassú tűzön 15 percig főzzük. A levét átszűrjük, hagyjuk teljesen kihűlni, majd a likőrt beleöntjük. Poharakba töltjük, jégkockákat teszünk bele és citromszeletekkel díszítjük.
Hasonló receptek
Mokka turmix
Ital, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes
Tea indiai módra
Ital, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Narancsos joghurtital (fogyókúrázóknak is)
Ital, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Keringési problémák, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes