Rebarbara koktél
Hozzávalók:
- 2 kg rebarbara
- 20 dkg cukor
- 2,5 dl piros ribizliszörp
- 2 dl víz
- 5 cl málnalikőr
- jégkockák
- citromszeletek
Elkészítés:
A megtisztított rebarbarát nagyobb darabokra vágjuk, majd a cukorral, a vízzel és a szörppel feltesszük főni. Lassú tűzön 15 percig főzzük. A levét átszűrjük, hagyjuk teljesen kihűlni, majd a likőrt beleöntjük. Poharakba töltjük, jégkockákat teszünk bele és citromszeletekkel díszítjük.
Hasonló receptek
Karamellás tej
Ital, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes
Eperturmix tejérzékenyeknek
Ital, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Keringési problémák, Laktózmentes, Mogyorómentes
Forró csoki 1.
Ital, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes