Kovászos uborka (nyári) 1.

Ételtípus: Savanyúság Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Keringési problémák, Cukormentes, Crohn, Májproblémák, Allergia, Laktózmentes, Vesebetegség, Tejmentes, Mogyorómentes, Tojásmentes

Hozzávalók:

  • (gluténmentes) kenyér
  • uborka
  • kapor

Elkészítés:

Az egyforma, középnagyságú uborkákat megmossuk, majd mindegyiknek a két végét levágjuk és középen hosszában bevágjuk úgy, hogy az uborkák egészben maradjanak. Egy széles szájú üveg aljára kaprot teszünk, belerakjuk az előkészített uborkát, tetejére ismét kaprot teszünk és 1-2 szelet gluténmentes kenyérrel befedjük. Ezután annyi langyos sós vizet öntünk rá, hogy ellepje. Napon vagy meleg helyen 4-6 napon át érleljük. Ha fokhagymásan szeretjük, 1-2 gerezd fokhagymát is tehetünk bele. Egy liter vízhez 2, 5 dkg sót tegyünk.

Hasonló receptek

Párolt savanyú káposzta

Savanyúság, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Csalamádé

Savanyúság, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Keringési problémák,

Kovászos uborka (nyári) 2.

Savanyúság, Könnyű

Gluténmentes, Keringési problémák, Crohn, Májproblémák, Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Vesebetegség

Új keresés

Válasszon diétát: