Receptkereső

Kovászos uborka (nyári) 1.

Ételtípus: Savanyúság Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Keringési problémák, Cukormentes, Crohn, Májproblémák, Allergia, Laktózmentes, Vesebetegség, Tejmentes, Mogyorómentes, Tojásmentes

Hozzávalók:

  • (gluténmentes) kenyér
  • uborka
  • kapor

Elkészítés:

Az egyforma, középnagyságú uborkákat megmossuk, majd mindegyiknek a két végét levágjuk és középen hosszában bevágjuk úgy, hogy az uborkák egészben maradjanak. Egy széles szájú üveg aljára kaprot teszünk, belerakjuk az előkészített uborkát, tetejére ismét kaprot teszünk és 1-2 szelet gluténmentes kenyérrel befedjük. Ezután annyi langyos sós vizet öntünk rá, hogy ellepje. Napon vagy meleg helyen 4-6 napon át érleljük. Ha fokhagymásan szeretjük, 1-2 gerezd fokhagymát is tehetünk bele. Egy liter vízhez 2, 5 dkg sót tegyünk.

Új keresés

Válasszon diétát: