Baconbe tekert libamáj
Hozzávalók:
- 4 személyre: 1 db
 - 60-80 dkg -os hízott libamáj
 - 4 szelet baconszalonna
 - 1 kisebb fej vöröshagyma
 - 1-2 evőkanál olaj
 - 1-2 gerezd fokhagyma
 - só
 - bors
 
Elkészítés:
A libamájat vágjuk 4 részre, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd baconba tekerjük. A göngyölt libamájdarabokat megtűzhetjük hústűvel vagy fogpiszkálóval, hogy sütés közben ne essenek szét. Apróra vágjuk a vöröshagymát, serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk az olajat, rátesszük a libamájat és pirosra sütjük. Ezután tűzálló edényben, előmelegített sütőben 200 fokon sütjük még 10-15 percig attól függően, hogy lágyabban, vagy keményebbre sütve szeretjük a májat.#Tipp: elkészíthet kacsamájból is.
Hasonló receptek
Spenótos pulyka rolád
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Almával töltött pulyka
Húsétel, Közepes
Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes
Citromos csirke
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Hasnyálmirigy, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes