Máj egészben
Hozzávalók:
- 1 1/2 kg sertésmáj
 - 2 evőkanál ételízesítő
 - 1 1/2 evőkanál só
 - 1/2 kávéskanál babérlevélpor
 - 1/2 kávéskanál majoránna
 - 6 gerezd zúzott fokhagyma
 
Elkészítés:
A májat este a hozzávalókkal egészben fűszerezzük, alufóliába becsomagoljuk és így pihentetjük egy éjszakán át. Reggel egy jénai tál alját és oldalait hagymakarikákkal kirakunk. Beletesszük a májat és annyi olajat öntünk rá, hogy legalább félig ellepje. A tálat befedjük, hideg sütőbe tesszük alulról a második rácsra. 300 fokon 15 percig, majd 200 fokon még 50 percig sütjük. Ha kész, az olajat óvatosan leöntjük. Tört burgonya illik hozzá. /Reggelre a máj levet ereszt, ezt sütés előtt le kell róla önteni. /
Hasonló receptek
Tiroli máj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirke carbonara
Húsétel, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Keringési problémák, Crohn
Göngyölt pulykamell
Húsétel, Közepes
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes