Spenót Mozzarellahálóban
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 1 kis kockára vágott hagyma vagy 2-3 szál újhagyma
- kis fokhagyma
- 10-20 dkg light sonka apróra vagy csíkokra vágva
- 10-20 dkg light füstölt sajt apróra vágva
- vagy lereszelve (én az utóbbit szoktam alkalmazni)
- 30 dkg friss spenót leforrázva
- leszárítva vagy fagyasztott
- kis olíva
- só
- bors
- mozzarella sajt
Elkészítés:
Kiolvasztom a mikróban a spenótot, majd teljesen leszárítom, kinyomom a levét. Beleteszem a 4 egész tojást a turmixgépbe és a spenóttal összeaprítom. Majd kiöntöm egy tálba és hozzáadom a felkockázott sonkát, a füstölt sajtot, sót, borsot, fokhagymát (ízlés szerint) és a hagymát is. Összekutyulom. Kicsit több mint 200 fokra előmelegítem közben a sütőt. Egy kis tortaformát kikenek vékonyan olívaolajjal és beleöntöm a masszát, majd a tetejére ceruza vastagságúra vágott mozzarella rudacskákat fektetek rács alakban. És mehet is a sütőbe. Ha kész kicsit hagyom hűlni, majd tortaszeletekre vágom fel.
Hasonló receptek
Kellel rakott burgonya
Egytálétel, Közepes
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sonkás kocka
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Toszkán ravioli
Egytálétel, Nehéz
Keringési problémák, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes