Receptkereső

Spenót Mozzarellahálóban

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 1 kis kockára vágott hagyma vagy 2-3 szál újhagyma
  • kis fokhagyma
  • 10-20 dkg light sonka apróra vagy csíkokra vágva
  • 10-20 dkg light füstölt sajt apróra vágva
  • vagy lereszelve (én az utóbbit szoktam alkalmazni)
  • 30 dkg friss spenót leforrázva
  • leszárítva vagy fagyasztott
  • kis olíva
  • bors
  • mozzarella sajt

Elkészítés:

Kiolvasztom a mikróban a spenótot, majd teljesen leszárítom, kinyomom a levét. Beleteszem a 4 egész tojást a turmixgépbe és a spenóttal összeaprítom. Majd kiöntöm egy tálba és hozzáadom a felkockázott sonkát, a füstölt sajtot, sót, borsot, fokhagymát (ízlés szerint) és a hagymát is. Összekutyulom. Kicsit több mint 200 fokra előmelegítem közben a sütőt. Egy kis tortaformát kikenek vékonyan olívaolajjal és beleöntöm a masszát, majd a tetejére ceruza vastagságúra vágott mozzarella rudacskákat fektetek rács alakban. És mehet is a sütőbe. Ha kész kicsit hagyom hűlni, majd tortaszeletekre vágom fel.

Új keresés

Válasszon diétát: