Spenót Mozzarellahálóban
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 1 kis kockára vágott hagyma vagy 2-3 szál újhagyma
- kis fokhagyma
- 10-20 dkg light sonka apróra vagy csíkokra vágva
- 10-20 dkg light füstölt sajt apróra vágva
- vagy lereszelve (én az utóbbit szoktam alkalmazni)
- 30 dkg friss spenót leforrázva
- leszárítva vagy fagyasztott
- kis olíva
- só
- bors
- mozzarella sajt
Elkészítés:
Kiolvasztom a mikróban a spenótot, majd teljesen leszárítom, kinyomom a levét. Beleteszem a 4 egész tojást a turmixgépbe és a spenóttal összeaprítom. Majd kiöntöm egy tálba és hozzáadom a felkockázott sonkát, a füstölt sajtot, sót, borsot, fokhagymát (ízlés szerint) és a hagymát is. Összekutyulom. Kicsit több mint 200 fokra előmelegítem közben a sütőt. Egy kis tortaformát kikenek vékonyan olívaolajjal és beleöntöm a masszát, majd a tetejére ceruza vastagságúra vágott mozzarella rudacskákat fektetek rács alakban. És mehet is a sütőbe. Ha kész kicsit hagyom hűlni, majd tortaszeletekre vágom fel.
Hasonló receptek
Juhtúrós lasagne
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Sonkás-zöldséges rizs
Egytálétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Paprikás rizses hús
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes