Lenygyel zöldbab tál
Hozzávalók:
- 60 dkg zsenge zöldbab
- nagy pohár tejföl
- 2 evőkanál olívaolaj
- 5 evőkanál morzsa
- 3 dkg margarin
- só
- édesítő
Elkészítés:
A zöldbabot megpucoljuk, de nem daraboljuk fel. Sós vízben puhára főzzük. Egy kis edényt kikenünk margarinnal, lerakjuk a zöldbabot egy sorban, majd meglocsoljuk tejföllel. Ha kell, kicsit sózzuk és egy csipet édesítővel meghintjük. A pirított morzsával szintén megszórjuk. A maradék zöldbabbal rétegezzük az előzőek szerint. A maradék margarint is rátördeljük. Végül sütőben összemelegítjük.
Hasonló receptek
Fokhagymás-avokádós spagetti
Egytálétel, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Aszpikos vegyes zöldség
Egytálétel, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spárgatökös pulykaragu
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes