Rokfortos körtehajó
Hozzávalók:
- 4 nagy
- lédús körte
- 1 citrom leve
- 12,5 dkg márvány sajt
- 1 evőkanál tejszín
- 5 dkg darált dió
- 1 evőkanál brandy
Elkészítés:
A körtéket megmossuk, hámozatlanul kettévágjuk és egy kiskanál segítségével mélyedést vájunk a belsejükbe. Azonnal meglocsoljuk citromlével és félretesszük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A rokfortot összemorzsoljuk egy tálban, összekeverjük a tejszínnel, a darált dióval és a brandyvel. A körtéket megtöltjük a rokfortos krémmel, tűzálló tálba tesszük és a sütőben 5 percig sütjük, amíg a sajt kissé megpirul. Kivesszük a körtéket, megborsozzuk és azonnal tálaljuk. A tetejüket díszíthetjük fél dióval.
Hasonló receptek
Madártej
Desszert, Könnyű
Epebetegség, Mogyorómentes, Gluténmentes
Lekváros kavart tészta
Desszert, Könnyű
Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Mozart kuglóf
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes