Rokfortos körtehajó

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Vesebetegség, Gyomorbetegségek, Epebetegség, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4 nagy
  • lédús körte
  • 1 citrom leve
  • 12,5 dkg márvány sajt
  • 1 evőkanál tejszín
  • 5 dkg darált dió
  • 1 evőkanál brandy

Elkészítés:

A körtéket megmossuk, hámozatlanul kettévágjuk és egy kiskanál segítségével mélyedést vájunk a belsejükbe. Azonnal meglocsoljuk citromlével és félretesszük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A rokfortot összemorzsoljuk egy tálban, összekeverjük a tejszínnel, a darált dióval és a brandyvel. A körtéket megtöltjük a rokfortos krémmel, tűzálló tálba tesszük és a sütőben 5 percig sütjük, amíg a sajt kissé megpirul. Kivesszük a körtéket, megborsozzuk és azonnal tálaljuk. A tetejüket díszíthetjük fél dióval.

Hasonló receptek

Madártej

Desszert, Könnyű

Epebetegség, Mogyorómentes, Gluténmentes

Lekváros kavart tészta

Desszert, Könnyű

Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Mozart kuglóf

Desszert, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: