Receptkereső

Rokfortos körtehajó

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Vesebetegség, Gyomorbetegségek, Epebetegség, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4 nagy
  • lédús körte
  • 1 citrom leve
  • 12,5 dkg márvány sajt
  • 1 evőkanál tejszín
  • 5 dkg darált dió
  • 1 evőkanál brandy

Elkészítés:

A körtéket megmossuk, hámozatlanul kettévágjuk és egy kiskanál segítségével mélyedést vájunk a belsejükbe. Azonnal meglocsoljuk citromlével és félretesszük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A rokfortot összemorzsoljuk egy tálban, összekeverjük a tejszínnel, a darált dióval és a brandyvel. A körtéket megtöltjük a rokfortos krémmel, tűzálló tálba tesszük és a sütőben 5 percig sütjük, amíg a sajt kissé megpirul. Kivesszük a körtéket, megborsozzuk és azonnal tálaljuk. A tetejüket díszíthetjük fél dióval.

Új keresés

Válasszon diétát: