Fetás spenótpástétom pirított szotyival

Ételtípus: Szósz, Egyéb Nehézség: Könnyű

Diéta: Diabetikus, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 csomag mirelit
  • spenótpüré
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg vaj
  • 7 cl olaj
  • kevés só
  • kevés bors
  • 5 dkg szotyi
  • 10-12 dkg kecske vagy birka vagy tehénfetasajt

Elkészítés:

A spenótot éjszakára kinn hagyjuk, hogy felengedjen és a felesleges víz kifolyjon belőle. A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk és olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát. Fél percig együtt pirítjuk, majd beletesszük a felengedett spenótpürét. Sóval, borssal ízesítjük és fedő alatt öt percig pároljuk, néha megkeverve. Ezután levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat, míg az elolvad. Megvárjuk, hogy teljesen kihűljön, majd belereszeljük a fetasajtot és, ha kell, mixeljük. A napraforgómagot szárazon megpirítjuk, mozsárban összetörjük, és a spenótkrémhez keverjük.

Hasonló receptek

Avokádókrém

Szósz, Egyéb, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Vöröslencsepástétom

Szósz, Egyéb, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Fűszeres karfiolpástétom

Szósz, Egyéb, Könnyű

Diabetikus, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: