Fokhagymás sült tarja párolt lilakáposztával

Ételtípus: Húsétel,Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Diabetikus, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 kg tarja (nálam csontos)
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • zsír
  • frissen őrölt bors
  • 1 kg lilakáposzta
  • 1 vöröshagyma
  • zsír
  • cukor
  • (balzsam) ecet

Elkészítés:

A tarját szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.A szeleteket tepsibe tesszük, kevés zsírt adunk hozzá, aláöntünk 1 dl vizet, a fokhagymagerezdeket hozzádobjuk. Fóliával letakarva sütőbe tesszük.Fél óra múlva a fokhagymagerezdeket egy kanálhát segítségével elkenjük a hússzeletek mindkét oldalán, a tepsit lefóliázva visszatoljuk a sütőbe.Amikor a hús megpuhult a fóliát levesszük, a hússzeleteket pirosra sütjük.A párolt lilakáposztát felaprítjuk. Egy edényben zsírt hevítünk, kevés cukrot karamellizálunk rajta, rátesszük a felkockázott vöröshagymát, megpároljuk, beleforgatjuk a lilakáposztát, sóval, köménnyel fűszerezzük, kevés vízzel, fedő alatt roppanós-puhára pároljuk. Ha szükséges a vizet menet közben pótoljuk. Az ecetet a végén hozzáadjuk és elkeverjük.

Hasonló receptek

Pikáns csirkeszárny

Húsétel,Főétel, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Paprikás hússzelet

Húsétel,Főétel, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Marhaszelet vadas mártással

Húsétel,Főétel, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: