Diós uborkasaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 5 dkg mazsola
  • 1 nagyobb kígyóuborka
  • 1/2 szál póréhagyma
  • 5 dkg dióbél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl joghurt
  • 2 teáskanál felaprított
  • friss bazsalikomlevél
  • 1 teáskanál felaprított
  • friss mentalevél

Elkészítés:

A mazsolát meleg vízbe áztatjuk, majd lecsöpögtetjük. Az uborkát megmossuk, szeletekre vagy kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a diót durvára aprítjuk. Salátástálban mindet összekeverjük. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A joghurt tetejéről leszedjük a vékony zsírréteget, a fokhagymával, a bazsalikom- és mentalevéllel, sóval ízesítjük és a salátára öntjük.

Hasonló receptek

Burgonyás lencsesaláta pirított csirkemájjal

Saláta, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Mozarella saláta

Saláta, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Kaliforniai burgonyasaláta

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: