Csirkemell zöldséggel
Hozzávalók:
- brokkoli
- kelbimbó vagy karfiol (mirelit is lehet)
- csirkemell (szeletekre vágva gazdaságosabb)
- 3 dl tejszín
- liszt
- majoránna
- oregánó vagy bazsalikom
- só
Elkészítés:
A zöldségeket a fűszerekkel félpuhára főzzük, melyet egy kivajazott jénaiba kell helyezni. A húst lisztbe forgatjuk és margarinban hirtelen átsütjük. Ha mindegyik hús átsült, akkor visszahelyezzük mindet a serpenyőbe s ráöntjük a tejszínt és fedő alatt kb. 5-10 percig pároljuk. Figyelni kell, mert kifuthat. (A fedőt nem kell teljesen rátenni.) A hússzeleteket a zöldségre helyezzük és utána ráöntjük a szaftot. Fólia alatt kb. 30-40 percig sütjük. Akkor jó, ha piros a teteje
Hasonló receptek
Májas guriga
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Vesebetegség, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sóágyon sült csirke
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Köszvény
Csirkemell sajtos bundában
Húsétel, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes