Tárkonyos májragu
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 2 dl tejszín
- 2 ecetes uborka
- 2 paradicsompaprika
- 2 tojás
- 1 húsleveskocka
- 1 gerezd fokhagyma
- 4-5 evőkanál liszt
- 1 teáskanál szárított tárkonylevél
- 1 kávéskanál majoránna
- só
- olaj
Elkészítés:
A csirkemájat vékony metéltre vágom, forró olajban hirtelen megpirítom, hozzáadom a zúzott fokhagymát, majd a fél liter vízzel felöntöm. Belemorzsolom a húsleveskockát és fedő alatt felforralom. Közben a tojásokat habosra verem és összekeverem a liszttel, majd mokkáskanállal a forrásban lévő ételbe szaggatom. Ha a galuska megfőtt, hozzákeverem a kis kockára vágott paradicsompaprikát és az ecetes uborkát, valamint a tárkonyt és a majorannát. 1-2 percnyi forrás után belekeverem a tejszínt és még 5 percig forralom. Szalmaburgonyát kínálok hozzá.
Hasonló receptek
Citromos csirke
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Hasnyálmirigy, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Vagdalt
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Kefirben párolt ponty
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gyomorfekély, Gluténmentes