Lencse főzelék (1 személyre)
Hozzávalók:
- 80 g lencse
- 25 ml tejföl 20%-os
- 10 g citrom
- 5 g olaj
- 5 g vöröshagyma
- 5 g liszt
- babérlevél
- fűszerpaprika
- ecet
- mustár ízlés szerint
Elkészítés:
A megmosott lencsét beáztatjuk (kb. 2-3 órát). A kockázott vöröshagymát a felhevített olajon megfuttatjuk, liszttel meghintjük, majd a beáztatott lencsét az áztató levével hozzá öntjük. Amikor a lencse puhára főtt ízesítjük, tejföllel, saját levével habarjuk. Feltétként húspogácsával, rántott szelettel, tükörtojással tálalhatjuk.
Hasonló receptek
Feta-sajtos rakott krumpli
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Indiai rizskorona
Egytálétel, Közepes
Laktózmentes, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Máj és alma
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes