Lencse főzelék (1 személyre)

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 80 g lencse
  • 25 ml tejföl 20%-os
  • 10 g citrom
  • 5 g olaj
  • 5 g vöröshagyma
  • 5 g liszt
  • babérlevél
  • fűszerpaprika
  • ecet
  • mustár ízlés szerint

Elkészítés:

A megmosott lencsét beáztatjuk (kb. 2-3 órát). A kockázott vöröshagymát a felhevített olajon megfuttatjuk, liszttel meghintjük, majd a beáztatott lencsét az áztató levével hozzá öntjük. Amikor a lencse puhára főtt ízesítjük, tejföllel, saját levével habarjuk. Feltétként húspogácsával, rántott szelettel, tükörtojással tálalhatjuk.

Hasonló receptek

Feta-sajtos rakott krumpli

Egytálétel, Könnyű

Hízókúra, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Indiai rizskorona

Egytálétel, Közepes

Laktózmentes, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Máj és alma

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: