Lencse főzelék (1 személyre)
Hozzávalók:
- 80 g lencse
- 25 ml tejföl 20%-os
- 10 g citrom
- 5 g olaj
- 5 g vöröshagyma
- 5 g liszt
- babérlevél
- fűszerpaprika
- ecet
- mustár ízlés szerint
Elkészítés:
A megmosott lencsét beáztatjuk (kb. 2-3 órát). A kockázott vöröshagymát a felhevített olajon megfuttatjuk, liszttel meghintjük, majd a beáztatott lencsét az áztató levével hozzá öntjük. Amikor a lencse puhára főtt ízesítjük, tejföllel, saját levével habarjuk. Feltétként húspogácsával, rántott szelettel, tükörtojással tálalhatjuk.
Hasonló receptek
Magyaros makaroni
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Szavojai fondü
Egytálétel, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zöldséges rizses szárnyasragu
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes