Receptkereső

Tiroli máj

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 45 dkg sertésmáj
  • 4 dkg zsír
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 3 dkg szalonna
  • 1 dl zöldségleves
  • 1 ecetes uborka
  • 1,5 dl tejföl
  • só.

Elkészítés:

A májat vékony szeletekre vágjuk és egyik oldalát lisztbe mártjuk. Nagyon kevés olajon, a lisztes felét megpirítjuk. Közben egy másik edényben megpirítjuk a kockára vágott szalonnát, s ebben üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát. Felöntjük a levessel és beletesszük az apróra vágott ecetes uborkát. Só, tejföl hozzáadásával mártássá főzzük. Ha elég sűrű, beletesszük a máj szeleteket és 5-10 percig, lassú tűzön pároljuk. Melegen, burgonyával tálaljuk.

Új keresés

Válasszon diétát: