Sárgabarackos muffin
Hozzávalók:
- 20 dkg aszalt sárgabarack
- 5 dkg mazsola
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- fél mokkáskanál őrölt fahéj
- 2 tojás
- 1 evőkanál méz
- fél dl tej
Elkészítés:
A cukrot összekeverjük a liszttel, a sütőporral és a fahéjjal. Az aszalt barackot apró darabokra vágjuk és hozzáadjuk a tésztához. Beleszórjuk a mazsolát is. A tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, a mézet és a tejet. Kanalanként a lisztes keverékhez merjük, úgy hogy a massza ne legyen túl folyékony. Felolvasztott vajjal kikenjük a muffin formát. Beleöntjük a tésztát és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
Hasonló receptek
Linzerkarika (tej és tojás nélkül)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Kevert almás
Desszert, Közepes
Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes
Keksztorta (sütés nélkül)
Desszert, Könnyű
Cukormentes, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes