Petrezselymes-tojásos tésztasaláta
Hozzávalók:
- 15 dkg rövid csőtészta
- 2 tojás
- 2 dl sovány tejföl
- 2 kemény paradicsom
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csokor zöldhagyma szára
- 1/2 citrom leve
- 2 evőkanál olaj
- csipet cukor
- őrölt fehérbors
- só ízlés szerint
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük, hidegvízzel leöblítjük és az olajjal összekeverjük. A tojást keményre főzzük és még melegen lereszeljük. A megmosott paradicsomot vékony szeletekre vágjuk. A zöldhagyma szárat és a petrezselymet apróra összevágjuk. A tejfölt összekeverjük a citromlével, majd sóval, borssal, csipetnyi cukorra ízesítjük. Belekeverjük a hagymazöldet, a petrezselymet, végül hozzáadjuk a kihűlt tojást is. A mártást ráöntjük a főtt tésztára és jól összekeverjük. Fóliával lefedve, hűtőben legalább 2 órán keresztül érleljük. Tálalás előtt átkeverjük.
Hasonló receptek
Spenótos-sajtos rétes
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Májas burgonya
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirke rókagombával
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes