Petrezselymes-tojásos tésztasaláta

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 15 dkg rövid csőtészta
  • 2 tojás
  • 2 dl sovány tejföl
  • 2 kemény paradicsom
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 csokor zöldhagyma szára
  • 1/2 citrom leve
  • 2 evőkanál olaj
  • csipet cukor
  • őrölt fehérbors
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük, hidegvízzel leöblítjük és az olajjal összekeverjük. A tojást keményre főzzük és még melegen lereszeljük. A megmosott paradicsomot vékony szeletekre vágjuk. A zöldhagyma szárat és a petrezselymet apróra összevágjuk. A tejfölt összekeverjük a citromlével, majd sóval, borssal, csipetnyi cukorra ízesítjük. Belekeverjük a hagymazöldet, a petrezselymet, végül hozzáadjuk a kihűlt tojást is. A mártást ráöntjük a főtt tésztára és jól összekeverjük. Fóliával lefedve, hűtőben legalább 2 órán keresztül érleljük. Tálalás előtt átkeverjük.

Hasonló receptek

Cukkini fözelék ahogy én készitem

Egytálétel, Könnyű

Crohn, Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Krumplisaláta csirkemellel

Egytálétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Toszkán ravioli

Egytálétel, Nehéz

Keringési problémák, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: