LAMOTRIGIN-Teva 100 mg tabletta (30x) adatlap

1. Milyen típusú gyógyszer a Lamotrigin-Teva tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Lamotrigin-Teva tabletta az epilepszia-ellenes gyógyszereknek nevezett gyógyszerek csoportjába tartozik. A Lamotrigin-Teva tablettát kétféle betegségben - epilepsziában és bipoláris betegségben alkalmazzák.

A Lamotrigin-Teva tabletta az epilepszia kezelésére szolgál, gátolja az agyban azokat a jelzéseket, amelyek az epilepsziás görcsöket (görcsrohamokat) váltják ki.

- Felnőtteknek és gyermekeknek 13 éves kortól, a Lamotrigin-Teva tabletta önmagában vagy egyéb gyógyszerrel együtt adható az epilepszia, valamint olyan göcsrohamok kezelésére, amelyek az ún. Lennox-Gastaut szindrómához társulva jelentkeznek.

- Két és 12 éves kor közötti gyermekek kezelésére, a Lamotrigin-Teva tabletta egyéb gyógyszerekkel együtt alkalmazható a fent felsorolt állapotokban. Önmagában adva az epilepszia egy bizonyos típusa kezelésére alkalmazható, amelyet típusos abszensz rohamoknak neveznek.

A Lamotrigin-Teva tabletta a bipoláris kedélybetegség kezelésére is szolgál.

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: TEVA Magyarország

Hatóanyag: lamotrigine

Normatív TB támogatás: 0%

Kiadhatóság: Orvosi vényhez kötött

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

A bipoláris kedélybetegségben (más néven mániás-depresszióban) szenvedő emberek szélsőséges kedélyállapot változásokat tapasztalnak; ilyenek a mániás periódusokkal (izgatottság vagy eufória) váltakozó depressziós időszakok (mélységes szomorúság vagy elkeseredettség). A 18 éves vagy idősebb felnőtteknél a Lamotrigin-Teva tabletta alkalmazható önmagában vagy egyéb gyógyszerrel együtt a bipoláris kedélybetegséghez társuló depressziós periódusok megelőzésére

Egyenlőre nem ismert, hogy a Lamotrigin-Teva tabletta miként fejti ki az agyban ezt a hatását.

2. Tudnivalók a Lamotrigin-Teva tabletta szedése előtt

Ne szedje a Lamotrigin-Teva tablettát

- ha allergiás a lamotriginre vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

Amennyiben ez vonatkozik Önre:

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

További gyógyszerek lamotrigine hatóanyaggal

ÚJ KERESÉS

Hol keres

Vénykötelesség