KARTESADA 150 mg kemény kapszula adatlap

1. Milyen típusú gyógyszer a Kartesada, és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Kartesada az epilepszia, a neuropátiás fájdalom és az általános szorongásos zavar kezelésére, felnőtteknél alkalmazott gyógyszerek közé tartozik.

Epilepszia:

A Kartesadát az epilepszia bizonyos típusainak (másodlagos generalizációval vagy anélkül fellépő parciális rohamok) kezelésére alkalmazzák felnőttek esetében. Kezelőorvosa akkor írja fel Önnek a Kartesadát az epilepszia enyhítésének elősegítése érdekében, ha a jelenlegi kezelés nincs kielégítő hatással az Ön betegségére. A Kartesadát az eddig szedett gyógyszerei mellett kell szednie. A Kartesada önmagában nem alkalmazható, mindig egyéb epilepszia elleni gyógyszerekkel együtt kell szedni.

Általános szorongásos zavar: 

A Kartesadát az általános szorongásos zavar (angolul Generalised Anxiety Disorder – GAD) kezelésére alkalmazzák. A GAD tünetei a tartósan fennálló, túlzott szorongás és aggodalmaskodás, melyeken nehéz uralkodni. A GAD emellett nyugtalanságot, feszültségérzést vagy idegességet, nagyobb fáradékonyságot, koncentrálási nehézségeket, ürességérzést, ingerlékenységet, izomfeszülést vagy alvászavart is okozhat. Ezek az állapotok mások, mint a mindennapi élettel járó stressz és feszültség.

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: Neuraxpharm Bohemia s.r.o.

Hatóanyag: pregabalin

Normatív TB támogatás:

Kiadhatóság: Orvosi vényhez kötött

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

2. Tudnivalók a Kartesada szedése előtt

Ne szedje a Kartesadát,

•ha allergiás a pregabalinra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

A Kartesada szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

•A Kartesadát szedő betegek közül egyesek allergiás reakcióra utaló tünetekről számoltak be. Ezek közé a tünetek közé tartozott az arc, az ajkak, a nyelv és a torok duzzanata, valamint bőrkiütés. Ha ezen reakciók bármelyikét észleli, azonnal forduljon kezelőorvosához!Megnézem a teljes betegtájékoztatót

Címkék:

További gyógyszerek pregabalin hatóanyaggal

ÚJ KERESÉS