Védőoltás téma

Mind az öt kínai fejlesztésű vakcina a tesztidőszak harmadik fázisába érkezett

MTI

Mind az öt kínai fejlesztésű vakcina a tesztidőszak harmadik fázisába érkezett, azt is kiemelték: a Sinopharm vakcina a szakértők szerint 86 százalékos hatékonyságú.

Tények a COVID-19 elleni védőoltásokról

WEBBeteg - F. Zs., fordító, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus

Mivel 2020 vége előtt egy vagy több COVID-19 elleni védőoltás korlátozott mennyiségben elérhetővé válik, az oltóanyagokkal kapcsolatos pontos tájékoztatás rendkívül fontos.

Müller Cecília: A súlyos esetek száma nem csökken Magyarországon

portfolio.hu

A mai napon kedvezőbb járványadatok érkeztek, de ezzel együtt kevesebb volt a tesztszám is. A halálozási adatok viszont sajnálatos módon nem csökkennek - derül ki az operatív törzs keddi sajtótájékoztatójából.

December 27-től megkezdik az egészségügyi dolgozók oltását

MTI

December 27-től megkezdik az egészségügyi dolgozók oltását, pillanatnyilag 5500 vakcina érkezése biztos az EU-ból, de az azt követő napokban újabb szállítmányok várhatók - közölte keddi online sajtótájékoztatóján a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Engedélyezte a Pfizer/Biontech koronavírus elleni vakcinájának forgalmazását az Európai Bizottság

MTI

Az Európai Bizottság hétfő este engedélyezte a Pfizer és a BioNTech vállalatok által az új típusú koronavírus ellen közösen kifejlesztett oltóanyag forgalomba hozatalát; ez a SARS-Cov-2 koronavírus által okozott betegség (Covid-19) elleni első vakcina, amelynek megkezdődhet a tömeges alkalmazása az Európai Unióban.

Országos tisztifőorvos: Magyarország felkészült az oltóanyag beadására

MTI

Magyarország felkészült a koronavírus elleni oltóanyag beadására, minden tárgyi feltétel adott a vakcina kezelésére, tárolására - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján hétfőn.

Kérdések és válaszok a COVID-19 elleni egyik legígéretesebb vakcináról

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró, Lektorálta: Bak Marianna, biológus

A koronavírus itt fog maradni velünk, ezért folyamatosan kell majd ellene oltani. Ha nem is szezonálisan, de kétévente, és a vakcinát valószínűleg be kell majd állítani a gyerekek oltási rendjébe - mondta egy interjújában Ugur Sahin, török származású német orvos, a BioNTech vezérigazgatója.

Szlávik: egyértelműen életmentőek az oltások

MTI

A koronavírus elleni oltások egyértelműen életmentőek, hiszen nemcsak a járványt, hanem a súlyos szövődményeket és a haláleseteket is megakadályozhatják - mondta a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa szombaton az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

Dömötör Csaba: a kormány e-mailben tájékoztatja a regisztrálókat a védőoltások engedélyezési folyamatáról

MTI

A kormány e-mailben tájékoztatja a vakcinainfo.gov.hu oldalon regisztrálókat a védőoltások engedélyezési folyamatáról - tudatta a Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombaton az az MTI-vel.

Országos tisztifőorvos: már kijelölték az oltópontokat az egészségügyi dolgozók számára

MTI

Úgy tűnik, valóban platófázishoz ért a koronavírus-járvány, az adatokban kiegyensúlyozott helyzet tapasztalható, de továbbra is óvatosnak kell lenni - mondta a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján az országos tisztifőorvos.