Tavasz téma

Mire figyeljen kertészkedésnél, ha allergiás?

Budai Allergiaközpont - Dr. Pintér Judit, allergológus
2022-07-31 15:38

A pollenallergiásoknak sem kell lemondaniuk a kisebb-nagyobb kerti munkák elvégzéséről, de nem árt, ha ügyelnek arra, hogy mikor végezzék a munkálatokat és mit ültessenek. A tünetmentes kertészkedéshez dr. Pintér Judit, allergológus nyújt segítséget.

Tavaszi szépségtippek

Red Lemon Media - Dr. Kriston Renáta, bőrgyógyász-kozmetológus
2022-05-01 11:36

Megérkezett a tavasz, itt az ideje, hogy végre leszámoljunk a téli szürkeséggel, és élettelivé varázsoljuk kimerült bőrünket. Az alapos tisztítás, a frissítő arcradírozás és az üdítő hidratálás mellett a fényvédelemről se feledkezzünk meg. Dr. Kriston Renáta elárulja, milyen szépségpraktikákkal járulhatunk hozzá bőrünk tavaszi felfrissüléséhez.

Hogyan hat a tavaszi napsugárzás a bőrre?

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2022-04-29 13:03

Végre itt a tavasz, süt a nap! Milyen következményekkel jár ez a bőrünket illetően? Érdemes megfontolni az orvos hasznos tanácsait, mielőtt napozni indulunk.

5+1 tipp a tavaszi fáradtság ellen

JóAlvás Központ - Dr. Vida Zsuzsanna, neurológus, szomnológus
2022-03-17 19:03

A nem megfelelő táplálkozás, a túl kevés alvás és a változékony, egyre melegebb időjárás mind hozzájárulhat a tavasz érkezésével elhatalmasodó tompultság érzéséhez. Dr. Vida Zsuzsanna, neurológus, szomnológus tanácsai a tavaszi fáradtság leküzdéséhez.

Mi okozhatja a tavaszi fáradtságot?

WEBBeteg
2020-04-03 14:35
Tavaszi fáradtság

A kora tavaszi napokban sokan érzik magukat bágyadtnak, aluszékonynak és panaszkodnak ingerlékenységről. Mi lehet ennek az oka?

Az állatifehérje-fogyasztás csökkentésével támogatható a máj működése

Több mint TestŐr
2018-04-10 10:46

Az állati fehérjék lebontása közben olyan káros anyagok termelődnek a bélben, amik bekerülhetnek a véráramba. Így ezek fogyasztása gyulladáskeltő folyamatokat indít be. A tavaszi méregtelenítésként növényi táplálékkal támogatható a szervezet és egyben csökkenthetők a gyulladásos folyamatok is.

Vitaminbevitel a tavasz közeledtével: mennyi az annyi?

WEBBeteg - Tóth András, újságíró
2018-03-24 11:25

Nem lehet általánosítani, amikor azt szeretnénk kideríteni, mekkora vitaminpótlásra van szükségünk télen és tavasszal, mert más vitaminigénye van egy egészséges és egy beteg gyermeknek, illetve felnőttnek, várandós nőnek, idős embernek, vagy éppen sportolónak. Egy biztos, indok nélkül felesleges a megadózis rendszeres bevitele.

Tavaszi megújulás kívül-belül

Debreceni Egyetem
2014-04-08 17:12

Jó alapanyag, megfelelő konyhatechnológia és mértékletesség – ezek az egészséges táplálkozás főbb szabályai.