Szacharin téma

Az energiamentes édesítőszerek táplálkozás-élettani előnyei

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember

Az utóbbi évtizedben egyre jobban elterjedt a kalóriamentes és alacsony kalóriatartalmú (úgynevezett nemnutritív) édesítőszerek alkalmazása mind az élelmiszeriparban, mind a háztartásokban.

Mikor milyen édesítőszert válasszunk?

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember

Az ételeink édesítésére a legelterjedtebb természetes édesítő manapság a kristálycukor (szacharóz, répacukor) és a méz használata, ugyanakkor már nagyon sokféle édesítőszer közül választhatunk a boltok polcairól. Nem kell aggódnunk, ha az édesítőszerek mellett döntünk, semmilyen egészségügyi kockázattal nem kell számolnunk az általánosan fogyasztható mennyiségen belül.

Alacsony energiatartalmú és energiamentes édesítőszerek

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

Az édesítőszerek olyan élelmiszer adalékanyagok, amelyeket az élelmiszerek édes ízének kialakítására vagy asztali édesítőszerként használunk.

A mesterséges édesítőszerekről

WEBBeteg - Szimuly Bernadett

Az édes íz szeretete velünk született tulajdonság, már az újszülöttek is ösztönösen előnyben részesítik többi ízzel szemben. A különböző eredetű cukrok jelentős kalóriatartalma miatt (illetve cukorbetegek számára készült élelmiszerekben) manapság egyre több termék előállításánál használnak mesterséges édesítőszereket.