Szacharin téma
Mikor milyen édesítőszert válasszunk?
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember - 2023-01-05 17:03

Az ételeink édesítésére a legelterjedtebb természetes édesítő manapság a kristálycukor (szacharóz, répacukor) és a méz használata, ugyanakkor már nagyon sokféle édesítőszer közül választhatunk a boltok polcairól. Nem kell aggódnunk, ha az édesítőszerek mellett döntünk, semmilyen egészségügyi kockázattal nem kell számolnunk az általánosan fogyasztható mennyiségen belül.
Az energiamentes édesítőszerek táplálkozás-élettani előnyei
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember - 2022-02-28 22:03
Az utóbbi évtizedben egyre jobban elterjedt a kalóriamentes és alacsony kalóriatartalmú (úgynevezett nemnutritív) édesítőszerek alkalmazása mind az élelmiszeriparban, mind a háztartásokban.
Alacsony energiatartalmú és energiamentes édesítőszerek
Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége - 2014-11-25 14:55
Az édesítőszerek olyan élelmiszer adalékanyagok, amelyeket az élelmiszerek édes ízének kialakítására vagy asztali édesítőszerként használunk.
A mesterséges édesítőszerekről
WEBBeteg - Szimuly Bernadett - 2012-07-09 10:41
Az édes íz szeretete velünk született tulajdonság, már az újszülöttek is ösztönösen előnyben részesítik többi ízzel szemben. A különböző eredetű cukrok jelentős kalóriatartalma miatt (illetve cukorbetegek számára készült élelmiszerekben) manapság egyre több termék előállításánál használnak mesterséges édesítőszereket.