Rokkantsági nyugdíj téma

Rehabilitáció - Mire számíthatnak a felülvizsgálaton?

WEBBeteg - T. A., újságíró

Az új komplex minősítő felülvizsgálatokat 2013 végéig kell elvégezni a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal fővárosi és megyei kirendeltségén. A 2012. január 1-jétől bevezetett rendszerben az egészségi állapot mértékét és nem a munkaképesség-csökkenést vagy az egészségkárosodás mértékét vizsgálják.

Rokkantsági felülvizsgálat - sürget az idő a nyilatkozatra

WEBBeteg - T. A., újságíró / MTI

57. évnél fiatalabb és hármas kategóriájú rokkantnyugdíjasnak számít? Szeretne továbbra is ellátásban részesülni, de még nem nyilatkozott? Önnek szólnak a következő hasznos információk.

Parlement előtt a törvényjavaslat

MTI

Benyújtotta a kormány az Országgyűlésnek a megváltozott munkaképességű emberek ellátásainak átalakításáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés szerint a megváltozott munkaképességűek a következő évtől két típusú ellátást kaphatnának: rehabilitációsat vagy rokkantságit.

Rákbetegek - Leszázalékolás, rokkantnyugdíj, munka?

Rákgyógyítás

Nemcsak egészségük megrendülésével, korábbi anyagi helyzetük hanyatlásával is gyakran szembe kell nézniük a rákbetegeknek. Az addig ellátott munkakör sokszor nem összeegyeztethető az onkológiai kezelésekkel, ezért betegszabadság, táppénz, majd nem egy esetben leszázalékolás, rokkantnyugdíj vár a betegekre.

"Mire jogosít az 50 százalékos végleges rokkantság megállapítása?" - A jogász válaszol

WEBBeteg

"Öt éve 50 százalékos végleges rokkantságot állapítottak meg nálam. Munkahelymegszűnés miatt élni szeretnék az ebből adódó jogaimmal. Kérem szíves válaszát mire jogosít ez az 50 százalékos munkaképességcsökkenés 2009-ben?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Kérem válaszukat

Orvos valaszol - Dr. Németh Kinga

Nos kérem a válaszukat úgy leirni, hogy értsem ne a törvényeket stb. Novemberben voltam műscőn, sajnos pszihiátriai gondozott, gerincem, térdem, kezem sajnos ki van sokat vagyok betegen, és ami szép leépités lesz, amibe bele esek. Táppénzen vagyok, é

Rokkantsági nyugdíj igénylésekor lehetek-e táppénzen?

Orvos valaszol - Dr. Boros Miklós

Nőgyógyászati műtétem miatt tartós (100%-os) rokkant lettem. Munkahelyemen azt mondták, még munkaviszonyban állok: jelenleg is kapok táppénzt. Hamarosan az orvosi bizottság elé kell mennem, azonban a nyugdíjfolyósítónál azt mondták, nem lehetek t

Leszázalékolás

Orvos valaszol - Dr. Bogdán Aurél

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Mindkét lábam visszeres bokától a combom végéig, délutánra bedagad, fáj.Két hónapja trombózisom volt. Mindkét térdem izületei beszűkűltek, porcok meszesek, térdek 80-90 fokba hajlanak, 10 perc séta után alig bírok menni, gyóg

100%-os leszázalékolás mit jelent?

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes, családorvos

Tisztelt Doktornő/Úr!

100%-os rokkantságit állapitottak meg nálam.Szeretném megtudni ez pontosan mit is jelent? Ugy pénzben mint lehetőségekben?

Köszönettel várom válaszát.

Leszázalékolással kapcsolatban!

Orvos valaszol - Dr. Boros Miklós

Ez év szept. 18.-án voltam az OOSZI viszgálaton Egerben.45 % -ot kaptam. Most ez mit jelent, mennyi pénzt, mennyi táppénzt, Kapom a 27.000.-ot, vagy többet, a 45 % az egészségi állapotot jelenti? A mostani eredmények %-ban eléggé érthetetlenek, ni