Nyelvtanulás téma

A nyelvtanuláshoz nem kötelező a lecke

Több mint TestŐr - 2019-05-29 15:37
A felnőttkorban való tanulás sokszor nehézséget jelent a mai embernek. Legtöbbször az időhiány okoz gondot, mert az otthon tanulásra már végképp nincs ideje egy családos, dolgozó embernek. Sokan éppen emiatt bele sem kezdenek a nyelvtanulásba. Európán belül Magyarország áll a harmadik legrosszabb helyen az idegen nyelvek tudása tekintetében. A lakosságnak az 57,6 százaléka csak az anyanyelvén beszél, 28,6 százaléka egy idegen nyelven, 11,1 százaléka két idegen nyelven beszél, és csak 2,7 százaléka ismer három vagy több idegen nyelvet. Fontos szerepük van tehát a nyelvstúdióknak, amik újabb és újabb tanítási módszerekkel segítik a tanulni vágyókat a tudás megszerzésében. Ma már a lecke sem szükséges ahhoz, hogy valaki elsajátítson egy új idegen nyelvet.

A kreativitás a nyelvtanulásban is csodákat tehet

Több mint TestŐr - 2018-03-21 13:10
Egy jó nyelvtanár nem csak az anyag leadására képes. Figyeli és megbeszéli, hogy a diákot mi érdekli. A nyelvi coach-ok a motivációt próbálják kreatív megközelítésekkel felébreszteni, hiszen ha a diákot érdekli a téma, a tanulás egyben a hobbijává is válhat.

A pici gyerekek számára nem teher a nyelvtanulás

Több mint TestŐr - 2018-03-05 13:12
Az angolnyelvoktatás-fejlesztő Helen Doron saját tapasztalata szerint a kicsi gyerekek bármennyi nyelvet meg tudnak tanulni. A felnőtt és a gyerek nyelvtanulás nagyon különböző, a gyerekeknél a szavak, kifejezések játékos formában tálalva, esetleg énekekkel színesítve egy izgalmas játék, ami közben a tudást észrevétlenül sajátítják el.
A torontói York University kutatói arra a meglepő felfedezésre jutottak, hogy az idegen nyelvet beszélő, és nyelvtudásukat nap mint nap használó embereknél akár 4 évvel is késleltethető az időskori demencia megjelenése azokhoz képest, akik csak az anyanyelvükön beszélnek.