Mentális zavar téma

Depresszió a híres emberek életében

Illyés András, újságíró

A sok tekintetben zseniálisat alkotó emberek életét viszonylag gyakran kísérik különféle mentális betegségek, amelyek miatt életük egyes szakaszaiban vagy akár egész életükben is súlyosan depressziósak lehetnek.

Betegségnek nyilvánították a szexfüggőséget

Index

Az Egészségügyi Világszervezet hivatalosan is mentális rendellenességnek ismerte el a kényszeres szexuális viselkedést (compulsive sexual behaviour). A WHO nyilatkozata szerint nem tisztázott, hogy olyan jellegű addikció-e, mint a kábítószer- vagy szerencsejáték-függőség.

Sajátos elmeállapottá nyilvánították a videojáték-függőséget

infostart.hu

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 11. alkalommal adta ki a betegségek nemzetközi osztályozásának (ICD) listáját, ebben először vette fel a mentális zavarok listájára a videojáték-függőséget mint sajátos elmeállapotot.

Játékfüggőség - A mentális zavarok közé sorolták

MTI

A mentális zavarok közé sorolta a játékfüggőséget az Egészségügyi Világszervezet (WHO) - adta hírül a BBC News.

Mi betegíti meg gyermekeinket?

Well PR

Mik a leggyakoribb gyerekbetegségek hazánkban, mi okozza ezeket és mire kellene a szülőknek jobban figyelniük?

A reflux és a stressz összefüggései

WEBBeteg - Cs. K., fordító

A kutatók megállapították, hogy azoknál, akik GERD-ben szenvednek, sokkal gyakoribbak a depressziós és szorongásos mentális zavarok is.

Depressziós férfiak

Medipress

A nyugati kultúrában bekövetkező változások miatt, a depresszióval küzdő férfiak száma egyre nőni fog az elkövetkezendő években - állítják a British Journal of Psychiatry szakértői.

Nem szükségszerű az erőszakos viselkedés

MTI

Újabb kutatások szerint a mentális betegségek önmagukban nem függnek össze az erőszakossággal, a kábítószer és alkohol fogyasztása esetén azonban tapasztalható ilyen kapcsolat a pszichiátriai problémával élőknél.

Öngyilkossági hajlam - Kezelések és gyógyszerek

KamaszPanasz

Az öngyilkossági késztetés és hajlam kezelése jelentős mértékben függ az illető sajátos helyzetétől, beleértve az öngyilkosság kockázatának mértékét és azt, milyen lappangó problémák okozhatják.

Egyre több gyógyszert szednek mentális problémákra

MTI

Egy évtized alatt jelentősen megnőtt azoknak az amerikaiaknak a száma, akik receptre felírt gyógyszert szednek mentális problémáikra, részben a biztosítás e szerekre történt kiterjesztése, részben a családorvosok ismereteinek bővülése nyomán.