Téma: Mentális zavar

Depresszió a híres emberek életében

WEBBeteg - Illyés András, újságíró - 2021.06.26. 22:33
A sok tekintetben zseniálisat alkotó emberek életét viszonylag gyakran kísérik különféle mentális betegségek, amelyek miatt életük egyes szakaszaiban vagy akár egész életükben is súlyosan depressziósak lehetnek.
Az Egészségügyi Világszervezet hivatalosan is mentális rendellenességnek ismerte el a kényszeres szexuális viselkedést (compulsive sexual behaviour). A WHO nyilatkozata szerint nem tisztázott, hogy olyan jellegű...

Mi betegíti meg gyermekeinket?

Well PR - 2016.02.11. 17:25
Mik a leggyakoribb gyerekbetegségek hazánkban, mi okozza ezeket és mire kellene a szülőknek jobban figyelniük?
Újabb kutatások szerint a mentális betegségek önmagukban nem függnek össze az erőszakossággal, a kábítószer és alkohol fogyasztása esetén azonban tapasztalható ilyen kapcsolat a pszichiátriai problémával élőknél.
Az öngyilkossági késztetés és hajlam kezelése jelentős mértékben függ az illető sajátos helyzetétől, beleértve az öngyilkosság kockázatának mértékét és azt, milyen lappangó problémák okozhatják.
Egy évtized alatt jelentősen megnőtt azoknak az amerikaiaknak a száma, akik receptre felírt gyógyszert szednek mentális problémáikra, részben a biztosítás e szerekre történt kiterjesztése, részben a családorvosok...