Mentális retardáció téma

A Canavan-betegség

WEBBeteg - Dr. Szappanos Zsuzsanna, neurológus szakorvos

A Canavan-betegség egy ritka, genetikai eredetű idegrendszeri betegség, amelynek gyanúja leggyakrabban 3 és 6 hónapos kor között merül fel. Leggyakrabban az askenázi zsidó származású gyerekek körében fordul elő, de bármely etnikai csoportban kialakulhat.

Mentális retardáció: terápia és kilátások

WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter

Legfontosabb a megelőzés. A családtervezés, terhesgondozás nem titkolt célja, hogy segítsen megelőzni a hiánybetegségek, drogok, alkohol okozta károsodásokat, még időben kiszűrni genetikai rendellenességeket.

A mentális retardáció

WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán

A mentális retardáció tulajdonképpen nem klasszikus értelemben vett betegség, hanem inkább egy kóros állapot, amikor a szellemi képességek fejlődése elmarad, megreked egy bizonyos szinten.

Hol kezdődik a mentális retardáció? - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Egy 3,5 éves kisfiúról lenne szó. Megállapították, hogy értelmi fogyatékos, de a fogyatékosság súlyosságát még nem. Sokszor furcsán viselkedik (dührohamai vannak, bántja magát). Mit lehet tenni? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovat kérdéseiből.

MRI-vizsgálat jelezheti a mentális fejlődés zavarát

MTI

Egy egyszerű mágneses rezonanciás vizsgálattal kimutatható a gyerekek esetében, hogy agyi fejlődésük nem megfelelő és a mentális fejlődésük zavara áll fenn.

Hyperprolactinaemia

Orvos valaszol - Dr. Kalóczkai Andrea

A 28 éves közésúlyos értelmi fogyatékos lányomnál magas volt a szérum prolaktin érték /1499 MIU/L/ a szupernatansban mért Prolactin meghat. 950, 4 mU/l. A vizsgálatot a rendszertelen menstruáció miatt kértük. Az orvos (nőgyőgyász) írt fel Bromocri

mentális retardáció gyógyítása őssejtterápiával

Orvos valaszol - Dr. Kerekes Éva

Tisztelt Orvos asszony/úr! Az a problémám, hogy nekem mentális retardációt diagnosztizáltak a Nyírő Gyula kórházban és az a kérdésem, hogy ez kezelhető-e őssejtterápiával vagy nem. Tehát pl. köldökzsinórvér őssejtekkel. Válaszukat előre is köszö

Retardált a gyerek?

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra

Kedves Szerkesztők! A most 19 éves gyerekemről írta le az egyik kórház pszichiátriájának orvosa, hogy enyhén retardált. Kérdezném, kialakulhat-e ez 19 éves korban? Ha eddig is az volt, miért nem vették észre? Mit lehet tenni? Köszönöm előr