• Mentális Retardáció téma

    WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter
    Legfontosabb a megelőzés. A családtervezés, terhesgondozás nem titkolt célja, hogy segítsen megelőzni a hiánybetegségek, drogok, alkohol okozta károsodásokat, még időben kiszűrni genetikai rendellenességeket.
    WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán
    A mentális retardáció tulajdonképpen nem klasszikus értelemben vett betegség, hanem inkább egy kóros állapot, amikor a szellemi képességek fejlődése elmarad, megreked egy bizonyos szinten.
    WEBBeteg
    Egy 3,5 éves kisfiúról lenne szó. Megállapították, hogy értelmi fogyatékos, de a fogyatékosság súlyosságát még nem. Sokszor furcsán viselkedik (dührohamai vannak, bántja magát). Mit lehet tenni? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovat kérdéseiből.
    Orvos valaszol - Dr. Balogh Andrea
    MI A BAJA AGYEREKNEK 9ÉVES 1 OSZTÁLYOS MENTÁLIS RETARDÁCIO VAN A PAPIRJÁRA IRVA ÉS 68 AZ IQ SZINTJE ÁLTALÁNOS ISKOLÁBA JÁRHAT AGYEREK? JOGOSULT E AZ EMELT CSALÁDI POTLÉKRA? VISELKEDÉS ZAVARA IS VAN KÖSZÖNÖM A VÁLASZÁT!
    Orvos valaszol - Dr. Kalóczkai Andrea
    A 28 éves közésúlyos értelmi fogyatékos lányomnál magas volt a szérum prolaktin érték /1499 MIU/L/ a szupernatansban mért Prolactin meghat. 950, 4 mU/l. A vizsgálatot a rendszertelen menstruáció miatt kértük. Az orvos...
    Orvos valaszol - Dr. Kerekes Éva
    Tisztelt Orvos asszony/úr! Az a problémám, hogy nekem mentális retardációt diagnosztizáltak a Nyírő Gyula kórházban és az a kérdésem, hogy ez kezelhető-e őssejtterápiával vagy nem. Tehát...