Környezetszennyezés téma

A modernizáció jó és rossz oldala

Több mint TestŐr - 2019-11-19 15:01
A modernizációnak, a tudomány és technika fejlődésének sok mindent köszönhetünk, ugyanakkor a környezetszennyezés, a káros sugárzások gyakran negatív hatást gyakorolnak az egészségünkre...
A környezetszennyezéssel magyarázható az asztmás megbetegedések megnövekedett száma - mondta Nékám Kristóf allergológus.
A légszennyezettség, a zajártalom, a környezetszennyezés és a stressz is megzavarja a szervezet működését. Ez pedig növeli a test gyulladásszintjét. A gyulladásszint emelkedése pedig növeli a szív- és érrendszeri betegségeknek, illetve a rákbetegségeknek a kialakulását.
A nem megfelelő tüzelőanyagok szennyezik a környezetet. A kezeletlen fa és a papír kivételével tilos minden hulladék elégetése, beleértve például az alábbiakat is:

Fejlődési rendellenesség félpercenként

Független Hírügynökség - 2009-02-02 11:29
Kínában félpercenként születik gyermek valamilyen rendellenességgel, és ennek részben a környezetszennyezés az oka. Ez évente 1,1 millió esetet jelent, és számuk állandóan emelkedik.

Veszélyben vannak a gyógynövények?

Független Hírügynökség - 2008-02-18 09:12
Egy nemzetközi tanulmány szerint világszerte csaknem 400 gyógynövényt kipusztulás fenyeget, és ez megakadályozhatja, hogy megtalálják most még gyógyíthatatlan betegségek ellenszerét.