Környezetszennyezés téma

A modernizáció jó és rossz oldala

Több mint TestŐr

A modernizációnak, a tudomány és technika fejlődésének sok mindent köszönhetünk, ugyanakkor a környezetszennyezés, a káros sugárzások gyakran negatív hatást gyakorolnak az egészségünkre...

Allergia és környezetszennyezés

MTI

A környezetszennyezéssel magyarázható az asztmás megbetegedések megnövekedett száma - mondta Nékám Kristóf allergológus.

Környezeti ártalmak, amik befolyásolják az egészséget

Több mint TestŐr

A légszennyezettség, a zajártalom, a környezetszennyezés és a stressz is megzavarja a szervezet működését. Ez pedig növeli a test gyulladásszintjét. A gyulladásszint emelkedése pedig növeli a szív- és érrendszeri betegségeknek, illetve a rákbetegségeknek a kialakulását.

Ha hulladékkal tüzel, akkor is szemetel

ÁNTSZ

A nem megfelelő tüzelőanyagok szennyezik a környezetet. A kezeletlen fa és a papír kivételével tilos minden hulladék elégetése, beleértve például az alábbiakat is:

Az emberi egészségre is ártalmas vegyületet találtak a Tiszában

MTI

Az emberi egészségre is ártalmas vegyületet, ftalátot talált egy független laboratórium a Tiszában, ahonnan a PET Kupa környezetvédő akció során vettek mintát a szakemberek.

A környezetszennyezés is növelheti a májbetegségek esélyét

MTI

A környezetszennyezés valószínűleg megnöveli a máj megbetegedésének kockázatát a felnőtt lakosság körében - derül ki a louisville-i egyetem egy új kutatásából. Ez a jelenség eddig ismeretlen volt.

Fejlődési rendellenesség félpercenként

Független Hírügynökség

Kínában félpercenként születik gyermek valamilyen rendellenességgel, és ennek részben a környezetszennyezés az oka. Ez évente 1,1 millió esetet jelent, és számuk állandóan emelkedik.

Veszélyben vannak a gyógynövények?

FH

Egy nemzetközi tanulmány szerint világszerte csaknem 400 gyógynövényt kipusztulás fenyeget, és ez megakadályozhatja, hogy megtalálják most még gyógyíthatatlan betegségek ellenszerét.