• Inzulinszint téma

        Budai Endokrinközpont - Dr. Koppány Viktória, endokrinológus
        Az inzulinrezisztencia (IR) alapvetően a cukoranyagcsere betegsége, ám igen sokrétű következményt vonhat maga után. A tünetei is igen változatosak, ilyen például az étkezést követő fáradtságérzet. Dr. Koppány Viktóriát, a Budai Endokrinközpont PCOS- és inzulinrezisztencia-specialistáját kérdeztük.
        Több mint TestŐr
        Akik csökkentett energiabevitel szerint táplálkoznak, azoknál csökken az éhgyomri inzulinszint is. Bizonyos ételek is csökkentik az inzulinszintet a szervezetben, ilyenek például az olajos magvak vagy az ecet is.
        Több mint TestŐr
        A környezeti ártalmak hatására a szervezetben növekszik a gyulladásszint, ennek következtében nőhet az inzulinszint. Ez az agyban is változásokat okoz és befolyásolja a tudat éhségszintjét. A nem indokolt farkasétvágy pedig többlet-tápanyagbevitelt eredményez, és a szervezet elkezd raktározni.
        Több mint TestŐr
        Manapság a fejlett országokban egyre nő a terméketlenség előfordulási aránya. Ez főként az egészségtelen életmód és a táplálkozás számlájára írható. Már egészen pici kortól azokat az ételeket érdemes kerülni, amik magas inzulinszintet okoznak, ellenkező esetben ugyanis következményként felnőttkorban nemcsak a cukorbetegség kialakulásának az esélye fog megnőni, de hormonális problémák is kialakulhatnak, ami végül meddőséghez is vezethet.
        Több mint TestŐr
        Az idegrendszer befolyásolja a hormonháztartást, ha valaki például gyerekkorában olyan élelmiszereket fogyasztott, amik jelentős mértékben megnövelték az inzulinszintet a szervezetben, akkor annak valószínűleg aknés bőrproblémái lesznek. Növényi hatóanyagokkal regenerálható az idegrendszer, ami után a legtöbb bőrprobléma is rendeződik.
        MTI
        Stressz hatása alatt a szervezet lassabban égeti a kalóriákat, tehát aki feszültséget él át, annak lassul az emésztése, így ugyanattól az ételtől könnyebben hízik, mint nyugodt lelki állapotban - állapította meg egy amerikai kutatás, amelyet nők körében végeztek.
        WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
        Orvosi vizsgálat bizonyítja, hogy a fahéj csökkenti a táplálékbevitel hatására felszabaduló inzulin szintjét az inzulinigény csökkenése által. Az erről szóló közlemény 2009. március 1-jén az American Journal of Clinical Nutrition című folyóiratban jelent meg.
        Orvos valaszol - Dr. Rakk Erika
        Tisztelt doktornő nem régiben jártam Inzulinrezisztencia vizsgálaton laboratóriumi eredmények a következők: Glükóz terhelés 0 perc 5.29 mmol Glükóz terhelés 120perc 5.27 mmol Inzulin profil 0 94, 5 pmol/l Inzulin profil 1 257, 0...
      • Hirdetések
      • Orvos válaszol

        Dr. Pászthory Erzsébet

        Dr. Pászthory Erzsébet

        gasztroenterológus, háziorvos, belgyógyász szakorvos


        Kérdezzen Ön is

      • Hirdetés