Inzulinszint téma

Állandó fáradtságot érez étkezés után? Lehet, hogy IR-rel küzd

Budai Endokrinközpont - Dr. Koppány Viktória, endokrinológus

Az inzulinrezisztencia (IR) alapvetően a cukoranyagcsere betegsége, ám igen sokrétű következményt vonhat maga után. A tünetei is igen változatosak, ilyen például az étkezést követő fáradtságérzet. Dr. Koppány Viktóriát, a Budai Endokrinközpont PCOS- és inzulinrezisztencia-specialistáját kérdeztük.

Optimális életvitellel a termékenység is növelhető

Több mint TestŐr

Manapság a fejlett országokban egyre nő a terméketlenség előfordulási aránya. Ez főként az egészségtelen életmód és a táplálkozás számlájára írható. Már egészen pici kortól azokat az ételeket érdemes kerülni, amik magas inzulinszintet okoznak, ellenkező esetben ugyanis következményként felnőttkorban nemcsak a cukorbetegség kialakulásának az esélye fog megnőni, de hormonális problémák is kialakulhatnak, ami végül meddőséghez is vezethet.

A stressz miatt lassabban égeti a kalóriákat a szervezet

MTI

Stressz hatása alatt a szervezet lassabban égeti a kalóriákat, tehát aki feszültséget él át, annak lassul az emésztése, így ugyanattól az ételtől könnyebben hízik, mint nyugodt lelki állapotban - állapította meg egy amerikai kutatás, amelyet nők körében végeztek.

Új remény a cukorbetegeknek: a fahéj

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos

Orvosi vizsgálat bizonyítja, hogy a fahéj csökkenti a táplálékbevitel hatására felszabaduló inzulin szintjét az inzulinigény csökkenése által. Az erről szóló közlemény 2009. március 1-jén az American Journal of Clinical Nutrition című folyóiratban jelent meg.

Magas inzulinszint

Orvos valaszol - Dr. Bogdán Aurél

Tisztelt Doktornő! PCO-t diagnosztizáltak nálam nőgyógyászati ultrahang vizsgálaton. Második kisbabánkat tervezzük. A vércukor szintem megfelelő. A 120 perces terheléses inzulinszintem 56, 6 mlU/l. Értékhatár: <29mlU/l Kérdésem: szükség