• H1n1 Védőoltás téma

    MTI
    Több oltást ajánlott felnőttkorban is megismételni, így biztosítani lehet az újszülöttek védelmét is, akiket még nem oltottak be - mondta Ócsai Lajos, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) járványügyi főosztályának vezetője az MTI-nek.
    MTI
    A 2009-es pandémiás influenzajárvány idején alkalmazott vakcinák kis mértékben növelték egy ritka neurológiai zavar, a Guillain-Barre szindróma kockázatát - közölték kutatók a Journal of the American Medical Association (JAMA) című orvosi folyóiratban.
    WEBBeteg - Cs. K. fordító
    Hatékonyságuk alapján közelebbről is megvizsgáltuk az új influenza elleni kezelési és megelőzési módszereket.
    WEBBeteg - Szigeti Ildikó, újságíró
    Minél többet tud a lakosság a H1N1 járványról, annál bizonytalanabb a védekezést illetően – állítják a WEBBeteg által megkérdezett háziorvosok. A doktorok a legnagyobb veszélyt abban látják, hogy a szezonális influenza januári-februári tetőzésekor nem lesz oltóanyag, mert a "túl jól" sikerült kampány miatt elfogyott.
    WEBBeteg/Független Hírügynökség
    Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) továbbra is melegen ajánlja a védőoltást a világjárványos influenza ellen, annak ellenére, hogy a vírus az esetek többségében enyhe betegséget okoz.
    MTI
    Az új influenza az eddiginél gyorsabb ütemben terjedhet a járványos megbetegedésekkel foglalkozó német Robert Koch Intézet vezetője szerint. Jörg Hacker, az intézet igazgatója elővigyázatosságra és a H1N1vírus elleni oltás beadására szólított fel.
    Orvos valaszol - Dr. Bíró Krisztina

    SM megfigyelés alatt állok. Sok tünetem nincs. Séta során hangyázó érzés van a lábamon.

    Minden vizsgálatom (gerinc mr, szemvizsgálat) negatív lett, kivéve a koponya mr-t.

    Az eredmény minimális eltérést mutatott...

    Orvos valaszol - Dr. Bíró Krisztina
    Tisztelt CÍm! A feleségem 11. hetes terhes és nagy dilemmában vagyunk, beoltassuk-e magunkat H1N1 és szezonális influenza ellen, vagy sem. Ráadásul az eddigi és a mostani orvosunk is ellentétesen nyilatkozott, az egyik nem javasolta, a...
    Orvos valaszol - Dr. Bíró Krisztina
    Jó napot kívánok! Nagy dillemmában vagyok. 27hetes kismama vagyok és nem tudom, hogy oltassak-e vagy sem. Azt szeretném kérdezni, hogy ha beoltatom magam, akkor a babának nem lesz valamilyen károsodása? (pl.agykárosodás), vagy pl 1-2 év...
    Orvos valaszol - Dr. Bíró Krisztina
    Kedves DOktor Ur/No! Fontos kerdesben szeretnem a tanacsat kerni. Ma pozitiv lett a terhestesztem, aminek nagyon orulunk es vartuk. A kerdesem az lenne, hogy nagy butasagot csinaltam e azzal, hogy beoltattam a mai napon magam h1n1 elleni es a...
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!