H1N1 védőoltás téma

A H1N1 vakcina lehetséges mellékhatásai

MTI

A 2009-es pandémiás influenzajárvány idején alkalmazott vakcinák kis mértékben növelték egy ritka neurológiai zavar, a Guillain-Barre szindróma kockázatát - közölték kutatók a Journal of the American Medical Association (JAMA) című orvosi folyóiratban.

H1N1 - Meddig hatásos az oltóanyag?

MTI

Az oltóanyag hatékonysága mulandó: csak addig hatásos, amíg a jelenleg Európát bejáró H1N1 vírus nem megy át valamilyen mutáción. A mutált vírussal szemben a jelenleg használt vakcina semminemű védettséget nem nyújtana már.

Új influenza - Melyik kezelés és megelőzési mód a hatékony?

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Hatékonyságuk alapján közelebbről is megvizsgáltuk az új influenza elleni kezelési és megelőzési módszereket.

H1N1 vakcina - Mit ír a betegtájékoztató?

WEBBeteg/Országos Gyógyszerészeti Intézet

A Fluval P szuszpenziós injekció betegtájékoztatója. A H1N1 elleni oltóanyag teljeskörű betegtájékoztatóját az Országos Gyógyszerészeti Intézet(OGYI) honlapján tette közzé.

H1N1 - Ellentmondásos tájékoztatás?

WEBBeteg - Szigeti Ildikó, újságíró

Minél többet tud a lakosság a H1N1 járványról, annál bizonytalanabb a védekezést illetően – állítják a WEBBeteg által megkérdezett háziorvosok. A doktorok a legnagyobb veszélyt abban látják, hogy a szezonális influenza januári-februári tetőzésekor nem lesz oltóanyag, mert a "túl jól" sikerült kampány miatt elfogyott.

H1N1 védőoltás: milliók kapták meg, nem észleltek komoly mellékhatást

WEBBeteg/Független Hírügynökség

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) továbbra is melegen ajánlja a védőoltást a világjárványos influenza ellen, annak ellenére, hogy a vírus az esetek többségében enyhe betegséget okoz.

H1N1 oltás: Változott az orvosok véleménye Németországban

MTI

Németországban meghaladja a 30 ezret a fertőzésben eddig megbetegedettek száma, és a H1N1-vírus eddig 6 halálos áldozatot követelt. Egybehangzó értékelések szerint az országban immár a fertőzés második hulláma dúl.

Veszélyesebbé válhat az új influenza a Koch Intézet szerint

MTI

Az új influenza az eddiginél gyorsabb ütemben terjedhet a járványos megbetegedésekkel foglalkozó német Robert Koch Intézet vezetője szerint. Jörg Hacker, az intézet igazgatója elővigyázatosságra és a H1N1vírus elleni oltás beadására szólított fel.

H1N1: valótlan volt a híresztelés a vakcináról

WEBBeteg

Az idei járványt okozó, az Egészségügyi Világszervezet referencia laboratóriumából kapott vírustörzsből készült a H1N1 elleni magyar vakcina - hívta fel a figyelmet a gyártó cég, cáfolva az oltóanyag kockázataira utaló egyes híreszteléseket.

H1N1 - Mégis ingyen oltanák a pedagógusokat is

MTI

A korábbi közléssel ellentétben mégis részesülhetnek a pedagógusok a H1N1 vírus ellen adható térítésmentes védőoltásból - derül ki az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) honlapjáról.