Hüvelyfertőzés téma

6 nőgyógyászati tünet, melyet komolyan kell venni

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos

A legtöbb nő számára egy-egy szabálytalan menstruációs ciklus vagy alkalmi gombás hüvelyfertőzés az élet természetesnek vélt velejárója, semmi olyan, amit az idő vagy egy egyszerű kezelés ne gyógyíthatna meg.

A legjobb védekezés a fertőzések ellen: az egészséges hüvelyflóra

WEBBeteg - Dr. Szalóczy Péter, nőgyógyász

A bélrendszerhez hasonlóan a hüvelynek is megvan a saját ökoszisztémája, melyben egyensúlyi állapot esetén éppen annyi jótékony baktérium található, amely képes a fertőzések elleni védekezést biztosítani. Mikor beszélünk egészséges hüvelyről? Mi fokozhatja a fertőzések kialakulásának esélyét?

Láss tisztán, ha intim fertőzésről van szó!

Canesten

A nyár felszabadult pillanataiban, a strandok, fesztiválok, szabadtéri programok látogatásakor különösen fontos, hogy frissnek, magabiztosnak érezzük magunkat. Egy hüvelyi fertőzés és az annak következtében bekövetkező folyásos tünetek elronthatják a legjobb programot is. Ezért különösen fontos, hogy tisztán lássunk, mi a probléma, és azonnal ki tudjuk választani a leghatékonyabb megoldást. Ebben segít a Canestest, amely néhány másodperc alatt megbízható eredményt ad. (x)

Fogamzásgátló és nőgyógyászati, urológiai fertőzések

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos

A fogamzásgátló gyakran kerül szóba a nőgyógyászati fertőzésekkel kapcsolatosan, sok esetben teljesen alaptalanul, ugyanis az ok okozati összefüggés közvetett. Mi az összefüggés a nőgyógyászati és húgyúti fertőzések, illetve a fogamzásgátló használata között?

Intim higiénia gyermekkorban is

Red Lemon Media

Az egészségmegőrzés egyik legfontosabb eleme a megfelelő személyes higiénia, ami az intim területek tisztántartását is magába foglalja. Sok szülő azonban még mindig tabuként kezeli a témát, pedig megfelelő kommunikációval számos probléma megelőzhető lenne. A kellemetlen tünetekkel járó fertőzések akár gyermekkorban is megjelenhetnek, a nyári időszakban pedig még nagyobb eséllyel támadnak a kórokozók.

Nőgyógyászati fertőzések nyáron

Oxygen Medical

Egyes betegségeket a nők nyáron jóval gyakrabban összeszedhetnek, mint más évszakokban. Dr. Demjén László, az Oxygen Nőgyógyászat orvosa tanácsokkal segít a megelőzésben, kezelésben.

Ön hallotta már, hogy mi az egyik leggyakoribb „női betegség” a 14-49 éves hölgyek között?

Támogatott tartalom

A bakteriális vaginosis. A hüvely több-baktériumos betegsége. Egy olyan bakteriális betegség, amit nem kísérnek a gyulladásra jellemző jelek és gyakran tüneteket sem okoz. Hüvelybántalomnak is lehetne nevezni. A szexuálisan aktív 14-49 éves hölgyek körében közel 30%-os gyakorisággal fordult elő – egy amerikai vizsgálat számai alapján, azaz közel minden harmadik nő szenved ettől a betegségtől, még ha nem is tud róla.(x)

Hüvelygomba

Orvos valaszol - Dr. Farkas Ágnes

Kedves Doktornő! 2 hete voltam orvosnál hüvelygomba miatt. Kaptam pevaryl krémet és gyno pevaryl kúpot. 1 hét alatt elmúltak a tüneteim. Krémet még használom de sem viszketést sem égő érzést nem érzek már. Kérdésem az lenne hogy lehet újra bizton

Hüvelyi folyás

Orvos valaszol - Dr. Farkas Ágnes

Üdvözlöm. Pár hete kellemetlen szagú hüvelyi folyásom van. Nincs párom és nem volt szexuális együttlét se. Mi lehet ez es mit tehetek ellene? Orvoshoz sokára kaptam időpontot.

Hüvelyi folyás terhessègben

Orvos valaszol - Dr. Farkas Ágnes

Üdvözlöm! 15 hetes iker terhes vagyok. A terhessègem eldjèn sárgás,darabos folyásom volt . Hüvelyváladèk tenyèsztès candidát mutatott ki ,amit akkor Pevaryl Lady kúppal sikeresen kezeltünk. 2 hete azonalban újra jelentkezett ez a darabos folyás csak