Funkcionális élelmiszer téma

Funkcionális élelmiszerek

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos

Az egészségmegőrzés mára külön tudományággá nőtte ki magát, melynek egyik eleme a korszerű táplálkozás lett. A nemzetközi trendeknek megfelelően megszületett a funkcionális élelmiszer fogalma, melyek fogyasztásával nagyban hozzájárulhatunk egészségünk megóvásához.

Élelmiszerek és tabletták, amik segíthetik a fogyást

Debreceni Egyetem

A fogyasztótabletták és a túlsúly szövődményeire szedett gyógyszerek kölcsönhatását vizsgálják a Debreceni Egyetemen. Az elhízás megelőzése érdekében új funkcionális élelmiszereket is fejlesztenek.

GfK: a lakosság nagyobb része odafigyel a táplálkozására

MTI

Tízből egy ember étkezik a korszerű orvostudományi ismereteknek megfelelően, de a lakosság nagy többsége odafigyel az ételek testsúlyra gyakorolt hatására - derült ki a GfK Hungária Piackutató Intézet idén júliusban összegzett elemzéséből.

Funkcionális élelmiszerek megítélése - Kutatás

WEBBeteg/Szinapszis

Bár világszerte egyre ismertebbek és népszerűbbek a funkcionális élelmiszerek, a Szinapszis Kft. legújabb kutatásából kiderült, hogy hazánkban a lakosság mindössze 23 százaléka van tisztában a funkcionális élelmiszerek fogalmával és csupán minden tizedik válaszadó tudott konkrét példát mondani az egészség megőrzését támogató funkcionális élelmiszerekre.