Fizikoterápia téma

Fizikoterápia a fájdalomcsillapításban

WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus és gyermekneurológus

A fájdalomcsillapításra alkalmazott gyógyszereknek súlyos mellékhatásaik is lehetnek, ezért csak rövid ideig történő használatuk megengedett. Gyakran alkalmazzuk a jóval kedvezőbb mellékhatásprofillal rendelkező fizikoterápiát.

Tollrajz Juhász Józsefné fizikoterápiás szakasszisztensről

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró

Fizikoterápia

Ha valaki járt már gyógykezelésen a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Fürdőgyógyászati Osztályán, bizonyosan találkozott Juhász Józsefné Editkével, aki csoportvezető fizikoterápiás szakasszisztense a neves egészségügyi részlegnek.

Intenzív fizikoterápiával visszahozhatók a szélütés után a felső végtag funkciói

MTI

Intenzív fizikoterápiával jó eredménnyel hozhatók vissza a felső végtag elveszett funkciói jóval a szélütés bekövetkezte után - erre a következtetésre jutottak a Floridai Egyetem kutatói.

Ízületi gyulladásokra megoldás a fizikoterápia

emineo.hu

Kevés olyan ember van, aki úgy éri meg az időskort, hogy semmilyen ízületi problémája nem volt. Az ízületi gyulladások (arthiritisek) bármelyik korban megkeseríthetik az életünket. A szakértő szerint nem szabad halogatni a heveny, vagy krónikus gyulladások kezelését, hiszen akár évekig is elhúzódhat, amíg teljesen meg lehet szüntetni a panaszokat és a vele járó fájdalmakat.

Ne hagyjuk ki a gyógytornát a lábadozás idején!

Emineo Egészségügyi és Baleseti Központ

Hajlamosak vagyunk lebecsülni egy sérülés, vagy műtét után a rehabilitáció, a gyógytorna jelentőségét, mert azt gondoljuk, ha már megfelelően tudjuk végtagjainkat mozgatni, akkor minden problémától megszabadultunk a gyógyulási időszak alatt.

Első ízben hirdették meg a cisztás fibrózis világnapot

MTI

Első ízben hirdették meg a cisztás fibrózis (CF) világnapot, amely vasárnapra esik. A kezdeményezés célja felhívni a figyelmet az örökletes betegségre, amelyet a leggyakoribb ritka betegségnek is neveznek - közölte Szabó Ágnes szegedi gyermek tüdőgyógyász az MTI-vel.

Kezeltethetem e izületeimet?

Orvos valaszol - Dr. Tóth Judit

Tisztelt Doktornő! 5 évvel ezelőtt átestem egy vastagbél műtéten kemóval sugárral stb. 5 évig tünetmentes voltam és most kijött egy kezdődő rosszindulatu daganat a vastagbél és vékonybél találkozásánál tehát nem ott ahol először műtöttek. A műtét

Fizioterápiás kezelések

Orvos valaszol - Dr. Németh Ágnes

Tisztelt Doktornő/Úr! A kérdésem az lenne, hogy ha elektroterápiás kezelést kapok utána mennyi időnek kell eltelnie ahhoz, hogy igénybe vegyem a Tangentor kezelést is? Igaz az, hogy elektroterápia után több órának is el kell telni a Tangentorig?

Fizikoterápia szoptatás alatt

Orvos valaszol - Dr. Szamosi Szilvia

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 2 hónapja fáj a derekam, mert kislányomat, aki 14 hónapos hírtelen felemeltem. A reumatológián fizikoterápiát írtak fel pontosan: 10x Voltarens son, EDIT Elfelejtettem megemlíteni, hogy kislányomat még naponta egys

Érdemes várni a fizikoterápia után, vagy rögtön vissza a sebészetre ha egyeltalán nem érzékelek változást?

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Jó napot! Gyöngyi vagyok és Dr. Szamosi Szilvia válaszolt a szombaton írt kérdésemre. a bal lábammal kapcsolatban írtam, hogy fájdalmas a fizikoterápia, stb. És tetszett javasolni ha nem jó, hagyjuk abba, de mivel csütörtökön vége, végig csináljuk