Fizikoterápia téma

Fizikoterápia a fájdalomcsillapításban

WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus, gyermekneurológus - 2022-07-19 04:03
A fájdalomcsillapításra alkalmazott gyógyszereknek súlyos mellékhatásaik is lehetnek, ezért csak rövid ideig történő használatuk megengedett. Gyakran alkalmazzuk a jóval kedvezőbb mellékhatásprofillal rendelkező fizikoterápiát.

Tollrajz Juhász Józsefné fizikoterápiás szakasszisztensről

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró - 2019-01-09 13:05
Fizikoterápia
Ha valaki járt már gyógykezelésen a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Fürdőgyógyászati Osztályán, bizonyosan találkozott Juhász Józsefné Editkével, aki csoportvezető fizikoterápiás szakasszisztense a neves egészségügyi részlegnek.

Ízületi gyulladásokra megoldás a fizikoterápia

Emineo Magánkórház - 2015-04-30 21:41
Kevés olyan ember van, aki úgy éri meg az időskort, hogy semmilyen ízületi problémája nem volt. Az ízületi gyulladások (arthiritisek) bármelyik korban megkeseríthetik az életünket. A szakértő szerint nem szabad halogatni a heveny, vagy krónikus gyulladások kezelését, hiszen akár évekig is elhúzódhat, amíg teljesen meg lehet szüntetni a panaszokat és a vele járó fájdalmakat.

Ne hagyjuk ki a gyógytornát a lábadozás idején!

Emineo Egészségügyi és Baleseti Központ - 2014-07-16 17:32
Hajlamosak vagyunk lebecsülni egy sérülés, vagy műtét után a rehabilitáció, a gyógytorna jelentőségét, mert azt gondoljuk, ha már megfelelően tudjuk végtagjainkat mozgatni, akkor minden problémától megszabadultunk a gyógyulási időszak alatt.
Első ízben hirdették meg a cisztás fibrózis (CF) világnapot, amely vasárnapra esik. A kezdeményezés célja felhívni a figyelmet az örökletes betegségre, amelyet a leggyakoribb ritka betegségnek is neveznek - közölte Szabó Ágnes szegedi gyermek tüdőgyógyász az MTI-vel.

Kezeltethetem e izületeimet?

Orvos valaszol - Dr. Tóth Judit - 2015-11-15 14:54
Tisztelt Doktornő! 5 évvel ezelőtt átestem egy vastagbél műtéten kemóval sugárral stb. 5 évig tünetmentes voltam és most kijött egy kezdődő rosszindulatu daganat a vastagbél és vékonybél találkozásánál tehát nem ott ahol először műtöttek. A műtét

Fizioterápiás kezelések

Orvos valaszol - Dr. Németh Ágnes - 2012-02-23 19:25
Tisztelt Doktornő/Úr! A kérdésem az lenne, hogy ha elektroterápiás kezelést kapok utána mennyi időnek kell eltelnie ahhoz, hogy igénybe vegyem a Tangentor kezelést is? Igaz az, hogy elektroterápia után több órának is el kell telni a Tangentorig?

Fizikoterápia szoptatás alatt

Orvos valaszol - Dr. Szamosi Szilvia - 2010-08-12 15:26
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 2 hónapja fáj a derekam, mert kislányomat, aki 14 hónapos hírtelen felemeltem. A reumatológián fizikoterápiát írtak fel pontosan: 10x Voltarens son, EDIT Elfelejtettem megemlíteni, hogy kislányomat még naponta egys