• Faggyúmirigy téma

    WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász
    A seborrheás betegségcsoportba az acnét, a seborrheás dermatitist soroljuk. Az akne nagyrészt serdülőkorban jelentkezik, míg a seborrheás dermatitis minden korcsoportban előfordul.
    WEBBeteg, Oxygen Medical - Dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász
    A bőrön megjelenő kisebb-nagyobb csomók, növedékek meghatározása olykor nehéz, javasolt szakember tanácsát kérni, illetve bőrgyógyász szakorvoshoz fordulni, aki a diagnózis felállítása után javaslatot ad a képletek megfelelő eltávolítására és kezelésére.
    Orvostkeresek Egészségmagazin
    Kamaszkorban a legjellemzőbb, de sokan felnőttként is küzdenek a fokozott faggyúműködés miatt csillogó, olajos hatású bőr okozta kellemetlen tünetekkel. Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikusa szerint mégis kevesen kérnek szakértő segítséget, az otthoni kezelés pedig gyakran csak tovább ront a problémás bőr állapotán.
    WEBBeteg - B. M. , szakfordító
    Lágyrészdaganatoknak nevezzük az izom-, a zsír-, az ideg- és a kötőszövet daganatait. A legtöbb közülük jóindulatú (benignus).
    Faggyúmirigy

     A bőr hám- és irharétegből, valamint bőraljából áll. A bőr középső rétegében, az irhában találhatók a nyomás- és hőérzékelő receptorok mellett a szőrtüszők, illetve a verejték- és faggyúmirigyek is.

    A faggyúmirigy és a verejtékmirigy is végkamrából és kivezető csőből áll.

    A szőrszál a szőrtüszőből nő ki, hajszálerek táplálják. A szőrtüszőben található a szőr gyökere, a testfelszínen látható része a nyél. A szőrszál hegyben végződik. A szőrtüsző alján található a  szőrszemölcs, ennek mátrix sejtjei képezik a szőrszálat. A szőr színéért a melanociták felelősek.

    Orvos valaszol - Dr. Papos István
    Jó napot! A képen látható kiütések, pici hólyagok találhatók a péniszemen, már 1-2 éve. Nem voltam még vele orvosnál sajnos, mert nem fáj nem viszket, igazából csak esztétikai problémát jelent. Amíg óvszert használtam, már...
    Orvos valaszol - Dr. Merth Gábor
    Tisztelt Doktor Nő/Úr! A makkomon és a fitymámon található nagyobb faggyúmirigyek kezelésére eltávolítására milyen krémet javasol? Vagy ezek csak serdülőkorban vannak és utána eltűnhetnek?
    Orvos valaszol - Dr. Gál Mónika
    Tisztelt doktor úr/nő! 13-14 éves korom óra vannak a péniszem teljes alsó részén apró, de mitesszernél némileg nagyobb fehér kis mitesszer szerű pöttyök. Némelyiket könnyen ki lehet nyomni, de vannak olyanok, amiket (már)...
    Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina
    Tisztelt doktor nő! A hímvesszőmön megnagyobbodott faggyúmirigyek vannak. És elkezdett lyukacsosodni a bőröm ami a legjobban zavar.Ha lesz kezelve faggyúmirigy eltűnik a kis lyuk vagy, hogy lehetne eltüntetni van kb. 5. A lézeres...
    Orvos valaszol - Dr. Gál Mónika
    Tisztelt Doktor Nő/Úr! 28 éves nő vagyok, soha nem volt zsíros a bőröm, hajam! Most valami miatt ez megváltozott, zsírossá vált a hajam és arcbőröm is! A fülem tövében különböző helyeken fájdalmas kinövések jelentek meg...
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!