Faggyúmirigy téma

Seborrheás kórképek

WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász

A seborrheás betegségcsoportba az acnét, a seborrheás dermatitist soroljuk. Az akne nagyrészt serdülőkorban jelentkezik, míg a seborrheás dermatitis minden korcsoportban előfordul.

Mire utalnak a bőrön a göbök, csomók, kitüremkedések?

WEBBeteg, Oxygen Medical - Dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász

A bőrön megjelenő kisebb-nagyobb csomók, növedékek meghatározása olykor nehéz, javasolt szakember tanácsát kérni, illetve bőrgyógyász szakorvoshoz fordulni, aki a diagnózis felállítása után javaslatot ad a képletek megfelelő eltávolítására és kezelésére.

Milyen ápolást igényel a zsíros bőr?

Orvostkeresek Egészségmagazin

Kamaszkorban a legjellemzőbb, de sokan felnőttként is küzdenek a fokozott faggyúműködés miatt csillogó, olajos hatású bőr okozta kellemetlen tünetekkel. Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikusa szerint mégis kevesen kérnek szakértő segítséget, az otthoni kezelés pedig gyakran csak tovább ront a problémás bőr állapotán.

Lágyrésztumorok: lipóma, fibróma, atheróma

WEBBeteg - B. M. , szakfordító

Lágyrészdaganatoknak nevezzük az izom-, a zsír-, az ideg- és a kötőszövet daganatait. A legtöbb közülük jóindulatú (benignus).

Marihuána a pattanásos bőr ellen

WEBBeteg

A marihuána egyik tudatmódosulást nem okozó hatóanyaga, a kannabidiol gyulladáscsökkentő, valamint a faggyútermelést és sejtnövekedést mérséklő hatását tárta fel munkatársaival Bíró Tamás, az MTA doktora, a Debreceni Egyetemen működő MTA-DE Lendület Sejtélettani Kutatócsoport vezetője.

Szőrszál

Szőrszál,Faggyúmirigy,Szőr

 A bőr hám- és irharétegből, valamint bőraljából áll. A bőr középső rétegében, az irhában találhatók a nyomás- és hőérzékelő receptorok mellett a szőrtüszők, illetve a verejték- és faggyúmirigyek is.

A faggyúmirigy és a verejtékmirigy is végkamrából és kivezető csőből áll.

A szőrszál a szőrtüszőből nő ki, hajszálerek táplálják. A szőrtüszőben található a szőr gyökere, a testfelszínen látható része a nyél. A szőrszál hegyben végződik. A szőrtüsző alján található a  szőrszemölcs, ennek mátrix sejtjei képezik a szőrszálat. A szőr színéért a melanociták felelősek.

Mik lehetnek ezek? Mivel lehetne megszüntetni?

Orvos valaszol - Dr. Papos István

Jó napot! A képen látható kiütések, pici hólyagok találhatók a péniszemen, már 1-2 éve. Nem voltam még vele orvosnál sajnos, mert nem fáj nem viszket, igazából csak esztétikai problémát jelent. Amíg óvszert használtam, már akkor is megjelentek. A

Pattanás "ott"?

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes

Tisztelt Doktor! Párom péniszének oldalán egyik napról a másikra lett egy nagyobbacska dudor, ami nem fáj, nem viszket, nem éget. Olyan mint egy mérges pattanás, mintha fehéredne a közepe, "érik". Monogám a kapcsolatunk, nemrégen voltam nőgyógyász

1-2 éve Sok apró dudor fozozatosan jelent meg a péniszemen (100is lehet) , nem pirosak, nem viszketnek

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes

A körzetemben nincs urólógus a szüleimnek pedig nem merek szólni. A probléma a következő.... Már 1-2 éve hogy a péniszemmel megegyző szinű kisebb pattanás szerü pöttyök (kis dudorok) jelentek meg a péniszemen és a herezacskón.Rengeteg van és kicsik.

pénisz kiütés, bőrbetegségek

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes

Kedves Dr.Nő/Úr! A herémtől a makkig másfél éve sok apró fehér kiütés jelent meg, és úgy veszem észre, hogy sokasodnak, nem viszket, és nem lehet őket kinyomni csak ott vannak.Szeretném kérdezni, hogy ez mi lehet? A választ előre is köszönöm. (egyé